Na vsebino

Zaključni izlet v Pleterje

V sredo, 25. 5. 2022, smo se z učenci 3. razreda odpravili v Pleterje, kjer smo si ogledali muzej na prostem in tako izvedli načrtovani in dolgo pričakovani naravoslovni dan. Ob prihodu smo najprej pomalicali, nato pa sodelovali v različnih delavnicah. Izdelovali smo glinene petelinčke. Ogledali smo si staro kmečko hišo in črno kuhinjo v njej, izdelali ptičke iz krušnega testa in jih spekli v krušni peči. Izvedeli smo veliko zanimivosti iz življenja ljudi nekoč.

Ogledali smo si živali, ki tam domujejo. Videli smo ponije, kokoši in avtohtone šentjernejske peteline, božali zajčka in majhne mucke. Preizkusili smo se v »škupanju«, starem kmečkem običaju pripravljanja slame za pokrivanje streh. Med seboj smo se pomerili v igri metanja podkve. V trgovinici z ročno izdelanimi glinenimi izdelki smo lahko kupili spominke.

Sprehodili smo se do kartuzije Pleterje, kjer smo si ogledali gotsko cerkev in spoznali življenje menihov. Najbolj pogumne učenke so zapele pesem in nam tako pričarale akustične zvoke v dvorani. Na poti domov smo se posladkali s sladoledom in se, polni prijetnih vtisov ter novih doživetij, vrnili v Semič.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj