Na vsebino

Zaključni sestanek koordinatorjev in multiplikacijske konference v Grčiji

Koordinatorici mednarodnih projektov Erasmus+ na Srednji šoli Črnomelj, Marta Strmec in Alexandra Kočevar, sta se od 6. do 10. 12. 2021 udeležili zaključnega sestanka koordinatorjev in multiplikacijske konference v okviru projekta Erasmus+ KA 201 ‘Capitalization on Intangible Cultural Heritage Around Europe – CLICHE’ v organizaciji grških partnerskih šol 3rd High School of Levadia in 1st General Lyceum of Levadia. Projekt, ki je trajal vse od leta 2018, je poleg naše šole združeval partnerske šole iz Grčije, Bolgarije, Litve, Estonije in Cipra.

Skozi delo z dijaki v Erasmus+ klubu Srednje šole Črnomelj smo raziskovali elemente nesnovne kulturne dediščine, razvijali inovativne metode pri vključevanju nesnovne kulturne dediščine v pouk, razvijali podjetniške ideje na področju turizma. Preizkusili smo se tudi v snemanju intervjujev, pripravi kvizov o elementih nesnovne dediščine ter SWOT analize, razvijanju podjetniških idej s pomočjo Ted Talk predstavitve. V zadnjem letu projekta smo se osredotočili na spoznavanje in razvijanje pripovedovanja zgodb z digitalno tehnologijo ter pripravo skupne CLICHE kulturne poti.
Na zaključni sestanku in multiplikacijski konferenci, ki je bila namenjena tudi razširjanju intelektualnih rezultatov projekta, je koordinatorica projekta Marta Strmec predstavila intelektualne rezultate, ki so nastali v triletnem obdobju na področju raziskovanja elementov nesnovne kulturne dediščine na Srednji šoli Črnomelj.
Spremljevalni kulturni program je vključeval ogled obeh partnerskih šol, številnih tradicionalnih rokodelskih delavnic (barvanje volne s pomočjo naravnih materialov, kamnoseško-umetniška delavnica, izdelovanje modelov ribiških ladij, tradicionalni način tkanja v mestu Arachova) ter ogled navtičnega muzeja Galaxidi, samostana Hosios Loukas, nasada oljk ter antičnega preročišča in muzeja Delfi.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj