Na vsebino

Žani Pintarič podpora v projektu Mladi upi

Foto: Mateja Jordovič Potočnik
Foto: Mateja Jordovič Potočnik

V sklopu dobrodelnega projekta Mladi upi sta Zavarovalnica Triglav in zavod Vse bo v redu na razpisu izbrala nadarjene mlade, ki bodo prejeli finančna sredstva za razvoj svojega talenta in lažjo pot naprej. V projektu, ki je potekal enajstič zapored, je komisija izbrala 14 mladih nadarjenih posameznikov s področja športa, para športa, znanosti in umetnosti, enega pa je izbrala širša javnost. Izbrali so tudi semiško lokostrelko Žano Pintarič ter astronoma, fizika in astrofizika Petra Andolška, ki ima prav tako nekaj belokranjskih korenin.

19-letna študentka geologije Žana Pintarič, je že deset let predana lokostrelstvu. V ta šport jo je pritegnila njegova kompleksnost, saj od posameznika zahteva natančnost in zbranost, nagradi pa ga z zadetkom v rumeno. Teh zadetkov se je na njeni dosedanji športni poti nabralo kar nekaj, kar jo je pripeljalo do zavidljivih uspehov. Že od leta 2018 je članica mladinske selekcije, od lanskega leta pa tudi del članske selekcije. Najbolj ponosna je na nastop na svetovnem prvenstvu v Berlinu, kjer je končala na 9. mestu, to pa je bil tudi najboljši slovenski posamični dosežek med dekleti. Ciljev za prihodnost ima veliko, glavni pa je seveda uvrstitev na olimpijske igre.

Na razpis Mladi upi se vsako leto prijavi več kot 50 talentiranih mladostnikov, ki kljub izjemnim dosežkom za nadaljnje uspehe potrebujejo dodatno podporo. Z omenjenim projektom nagrajujejo mlade, ki so predani svojemu delu in jim želijo ponuditi oprijemljivo podporo ter pomoč pri razvoju znanja, ambicij in talenta. Komisijo sestavlja osem priznanih strokovnjakov iz sveta umetnosti, znanosti, šolstva, športa in gospodarstva.

Vir: Mladi upi

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj