Na vsebino

Zapojmo skupaj Sloveniji za rojstni dan

Izjemen glasbeni projekt, v katerem bo danes sodelovalo 54 glasbenih šol po vsej Sloveniji!

V luči praznovanja 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije je na pobudo predsednika republike Boruta Pahorja in v sodelovanju z Zvezo slovenskih glasbenih šol nastal izjemen in edinstven glasbeni projekt v čast Republiki Sloveniji. Z njim Zveza slovenskih glasbenih šol obeležuje tudi dvesto let delovanja javnega glasbenega šolstva pri nas, častni pokrovitelj osrednje svečanosti, ki jo bodo ob tem pripravili 13. novembra 2016 v Cankarjevem domu pa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Danes, točno ob 15. uri bo štiriinpetdeset glasbenih šol po vsej Sloveniji hkrati izvedlo dve skladbi, in sicer himno Republike Slovenije ter skladbo Moja dežela avtorjev Janija Goloba (glasba) in Dušana Velkaverha. Jani Golob je za tokratno prireditev prijazno ponudil v uporabo svoj glasbeni aranžma.

Na glavnem odru letošnjega Jurjevanja v Črnomlju bo v projektu sodelovala tudi Glasbena šola Črnomelj in ob 25-letnici samostojnosti naše države zapela himno. Pridružite se nam!

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj