Na vsebino

Zapora ceste Štrekljevec-Jugorje in ceste Gaber-Uršna sela-Novo mesto, odgovor na vprašanje bralca

Konec prejšnjega tedna smo na občini Črnomelj in Semič, CGP in Direkcijo za infrastrukturo naslovili vprašanje našega bralca, ki ga najdete TUKAJ, ravno tako sta v članku zajeta odgovora Občine Semič in Črnomelj.

"Spoštovani,

na nas ste naslovili vprašanja vašega poslušalca glede zapor ceste Štrekljevec-Jugorje in ceste Gaber-Uršna sela-Novo mesto. V nadaljevanju vam podajamo pojasnila.

Direkcija RS za infrastrukturo na cesti R3-664/2501 Gaber-Uršna sela-Novo mesto od km 2,200 do km 3,690, izvaja obnovo vozišča po postopku hladne reciklaže s penjenim bitumnom. V času del je predvidena popolna zapora ceste. V času zapore bo promet preusmerjen na državne ceste na relaciji Semič-Podturn pri Dolenjskih Toplicah-Dolenjske Toplice-Straža-Novo mestoUršna sela in obratno. Dela bodo zaključena predvidoma do 19.10.2020.

Na regionalni cesti R2-421/2507 Štrekljevec-Jugorje od km 4,900 do km 5,200 se izvaja zamenjava celotnega gornjega ustroja ceste. Do 19.10.2020 bo promet potekal izmenično enosmerno s pomočjo prometno odvisnih semaforjev. Po zaključku del na cesti R3-664/2501 Gaber-Uršna sela-Novo mesto od km 2,200 do km 3,690, pa se bodo dela, skladno z izdanim dovoljenjem, izvajala pod popolno zaporo ceste. V času popolne zapore bo promet preusmerjen na državne in občinske ceste na relaciji Jugorje pri Metliki-Metlika-Črešnjevec pri Semiču-Semič in obratno. Predviden zaključek del je v prvi polovici meseca novembra.

Zaradi slabega stanja ceste na obeh zgoraj navedenih odsekih in približujoči se zimi je bilo potrebno pristopiti k hkratni obnovi obeh odsekov. Čakanje z obnovo na spomladanske mesece, bi namreč lahko povzročilo še večje poškodbe zaradi vpliva zime (nizke temperature, sneg, posipanje s soljo, zmrzal,…), zaradi katerih bi bili potrebni še obsežnejši posegi in posledično tudi dlje trajajoče zapore.

Direkcija tako kot vse ostale projekte, tudi projekta na cesti Gaber-Uršna sela-Novo mesto in cesti Štrekljevec-Jugorje, v času izvajanja del vodi na način, da od izvajalcev zahteva strokovno, hitro in učinkovito izvedbo. Po izvedenih delih bosta zgoraj navedena odseka ceste zagotavljala boljšo prometno varnost vseh udeležencev v prometu.

Lep pozdrav, Služba za odnose z javnostmi
RS, Direkcija za infrastrukturo"

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj