Na vsebino

Zaradi gradnje kanalizacije zapore občinskih cest

V Črnomlju nadaljujejo z gradnjo kanalizacije. V zaključni fazi so dela v ulici Na bregu, Pod gozdom in pod mestnim jedrom, stroji pa so zabrneli tudi na območju Nove Loke, Grajske ceste, Čopove in Marentičeve ulice. Posledično bo popolna zapora prometa občinskih cest na območju Čopove ulice, Nove Loke, Ulice Marjana Kozine in Ulice Heroja Jožeta Mihelčiča.

V okviru projekta, ki bo v celoti zaključen predvidoma oktobra, bo na 11 mestih dograjen kanalizacijski sistem v občini Črnomelj, s čimer se bo stopnja priključenosti na javno kanalizacijsko omrežje z 88,70 povečala na 98 odstotkov. Z naložbo bo po posameznih ulicah zgrajenih skoraj šest kilometrov kanalizacije in osem črpališč. Oktobra, ko bodo projekt predvidoma v celoti zaključili, bo na novo priključenih čez 200 objektov in več kot 600 prebivalcev.

Naložbo sofinancirata država in Evropska unija iz Kohezijskega sklada v sklopu projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Kolpe - Občina Črnomelj - Kanalizacija Črnomelj 2. del.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj