Na vsebino

Zaslužnim podelili odlikovanja

Na 66. rednem letnem občnem zboru Gasilske zveze (GZ) Metlika so delegati potrdili poročila o delovanju GZ Metlika v preteklem letu ter opravili volitve funkcionarjev in članov organov zveze za mandatno obdobje 2023 - 2028. Ob tej priložnosti so podelili tudi odlikovanje Gasilske zveze Slovenije ter posebna odlikovanja GZ Metlika.

Odlikovanje GZ Slovenije, plamenico I. stopnje, je prejel tajnik GZ Metlika Ljubinko Goričanac.

Podelili so tudi posebna priznanja GZ Metlika. Saša Mevec Pušnik je prejela plaketo GZ Metlika za strokovno pomoč in podporo pri izvedbi strateških projektov zveze v obdobju 2018 – 2023.

Darko Zevnik je prejel odlikovanje GZ Metlika za vsesplošen prispevek k razvoju, prepoznavnosti in ugledu gasilstva v občini Metlika.

Dolgoletni poveljnik GZ Metlika Peter Šneljer je prejel plaketo dr. Josipa Savinška za uspešno in požrtvovalno dolgoletno delo na operativnem področju ter vsesplošen prispevek k razvoju, prepoznavnosti in ugledu gasilstva v občini Metlika in Belokranjski regiji. Delegati so Petra Šneljerja soglasno izvolili tudi za častnega poveljnika GZ Metlika.

Vir: GZ Metlika, foto: B. Šuštaršič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj