Na vsebino

Zavarovalnica Tilia omogočila učencem čudovito doživetje

V mesecu maju in juniju so učenci OŠ Milke Šobar Nataše v spremstvu svojih razrednikov obiskovali Horse Resort Stariha pri Vražjem kamnu. Pod vodstvom inštruktorice jahanja Ane Stariha so spoznavali konje in delo z njimi.

Učenci so se spoznali predvsem s konjem Dixijem, ki ga je Ana privezala v hlevu, da so ga učenci lahko očistili. Najprej so poprijeli za gumijaste krtače in s krožnimi gibi razrahljali umazanijo in zlepljene dlake, nato pa so z mehko ščetinasto krtačo odstranili prah in umazanijo. Dixija so še počesali, Ana pa jim je medtem pokazala, kako očisti kopita.

Ko je bil Dixie urejen, so ga učenci osedlali in zauzdali, sami so si nataknili čelado in zaščitni jopič oz. »želvo«. Sledil je vrhunec dneva – jahanje!

S pomočjo stopnic in učiteljev so učenci zlezli na Dixija in pod Aninim vodstvom naredili nekaj krogov. Pri tem so učenci morali močno stiskati kolena ob konja in se držati za sedlo. Po končanem jahanju so Dixija zapeljali nazaj v hlev in pospravili opremo. Ker je bil Dixi zelo priden, je bil na koncu deležen posladka z jabolki.

Učenci so izjemno uživali pri oskrbi konja, še bolj pa pri jahanju. V šolo so se vrnili navdušeni in z željo, da Dixija še kdaj obiščejo.

Hvala Zavarovalnici Tilia, d.d. Novo mesto, ki nam je omogočila to nepozabno izkušnjo!

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj