Na vsebino

Zdravje v belokranjskih občinah

Nacionalni inštitut za javno zdravje je tudi letos pripravil podrobne informacije o zdravju prebivalcev za vsako od 212 slovenskih občin. Kot aktualno javnozdravstveno vsebino, ki jo objavlja v osrednjem delu publikacij, so izbrali okolje in zdravje, saj je zdravje ljudi neločljivo povezano z okoljem, v katerem živimo in delamo. Skrb za okolje pa je ena izmed pomembnih aktivnosti na lokalnem nivoju.

Prikaz Zdravje v občini 2019 je namenjen pregledu ključnih kazalnikov zdravja v občini v primerjavi s slovenskim in regionalnim povprečjem. Okolje, v katerem ljudje bivajo in delajo, pomembno vpliva na njihovo zdravje. S prikazom zdravstvenega stanja želimo spodbuditi deležnike na lokalni ravni, zlasti odločevalce, pri njihovih aktivnostih za promocijo in krepitev zdravja svojih prebivalcev. Podatke za vse slovenske občine, dodatne grafčne prikaze in defnicije kazalnikov najdete na spletni strani TUKAJ.

Podatke za vse tri belokranjske občine najdete v priponkah spodaj.

Priponke

Vir: NIJZ
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj