Na vsebino

Zdravstvena in zobozdravstvena vzgoja v 1. in 2. razredu

V četrtek, 28. januarja, smo v oddelku 1. in 2. razreda OŠ Milke Šobar Nataše zaključili z zdravstveno in zobozdravstveno vzgojo. V okviru zobozdravstvene vzgoje nas je že v oktoru obiskala gospa Tatjana Gregorič. Predstavila nam je projekt Zobkovadba. Učenci so svoje zobke krepili tako, da so v naslednjem mesecu doma pojedli vsak dan vsaj eno jabolko. Najbolj pridno je zobkovadila Tea Čemas, ki si je tako prislužila priznanje.

V okviru zdravstvene vzgoje nas je dvakrat obiskala gospa Mirna Nemanič. Prvič so učenci spoznavali zgradbo človeškega telesa, ogledali so si okostnjaka in spoznali nekatere notranje organe. Na drugem srečanju smo se posvetili osebni higieni. Ob pravljici o Muhi Malki so učenci spoznali pomen osebne higiene. Pogovorili smo se o higienskih pripomočkih, ki jih vsakodnevno potrebujemo. Učenci so se naučili, kako si pravilno pokrijemo usta pri kašljanju in kihanju ter kako si pravilno umijemo roke.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj