Na vsebino

Zdravstveni dom Črnomelj obvešča paciente

Z 11.5.2020 smo v Zdravstvenem domu Črnomelj začeli s postopnim izvajanjem zdravstvenih storitev, ki so bile z odlokom začasno prekinjene.

Ker pri Covid-19 ne gre za epidemijo, ki se zaključi in popolnoma izzveni, prehajamo v stanje, ko bodo posamezni primeri obolelih še vedno med nami, imeli pa bomo tudi ponovne izbruhe bolezni. Zato je kljub začetku izvajanja zdravstvenih storitev in rahljanju ukrepov, izvajanje zdravstvenih storitev potrebno zagotoviti na način, da ne pride do morebitnega prenosa okužbe med pacienti ali med pacienti in zdravstvenim osebjem.

Nujna medicinske pomoč v Zdravstvenem domu Črnomelj deluje 24/7 za nujne primere.

Za preglede v vseh ostalih dejavnostih, se je potrebno predhodno naročiti.

Ob naročilu na pregled sestra izpolni vprašalnik, pacienta opozori, da če do predvidenega termina pregleda pride do spremembe zdravstvenega stanja, naj predhodno ponovno pokliče v ambulanto in se dogovori o nadaljnji obravnavi.

Vse paciente, ki boste naročeni na obravnavo, prosimo, da se držite termina obravnave, na katerega ste predhodno naročeni in strogo upoštevate vse odrejene preventivne ukrepe.

Pred vstopom v zdravstveni dom bomo izvajali triažo. Zdravstveni delavec vam bo izmeril telesno temperaturo in povprašal glede vaših morebitnih simptomov in znakov ter dal zapis podatkov v podpis.

AMBULANTE DRUŽINSKE MEDICINE, OTROŠKI IN ŠOLSKI DISPANZER

Za vsak pregled se je potrebno predhodno naročiti. Naročanje na obravnavo je možno po telefonu ali elektronski pošti pri izbranem osebnem zdravniku. Ob naročilu na pregled sestra izpolni vprašalnik, pacienta opozori, da če do predvidenega termina pregleda pride do spremembe zdravstvenega stanja, naj predhodno ponovno pokliče v ambulanto in se dogovori o nadaljnji obravnavi.

ZOBOZDRAVSTVENE AMBULANTE

Za vsak pregled se je potrebno predhodno naročiti. Naročanje na obravnavo je možno po telefonu pri izbranem osebnem zobozdravniku, ob določenih urah (DOPOLDANSKE AMBULANTE od 9.00 do 10.00 in od 13.00 do 14.00; POPOLDANSKE AMBULANTE od 14.30 do 15.30 in od 18.30 do 19.30) ali elektronski pošti. Pacienti z bolečino bodo naročeni v roku 24 ur. Vsi pacienti, kateri niso prišli na termin zaradi epidemije, bodo poklicani in bodo dobili nov termin.

PSIHOLOŠKA AMBULANTA

Za vsak pregled se je potrebno predhodno naročiti. Naročanje na obravnavo je možno po elektronski pošti [email protected] ali po telefonu na številko 07 62 05 747, od PONEDELJKA do ČETRTKA od 10.00 do 10.30 ure in PETEK od 12.00 do 13.00 ure.

DISPANZER ZA MEDICINO DELA, PROMETA IN ŠPORTA

Za vsak pregled se je potrebno predhodno naročiti. Naročanje na obravnavo je možno po elektronski pošti [email protected] ali po telefonu na številko 07 30 61 726, od TORKA do PETKA od 11.00 do 14.00 ure.

FIZIOTERAPIJA

Na fizioterapevtsko obravnavo se potrebno predhodno naročiti. Naročite se lahko po telefonu (07 3061729) od 10.30 do 14.30 ure, od PONEDELJKA do PETKA ali po elektronski pošti [email protected]. Delovne naloge lahko dostavite po pošti. Naknadno vam sporočimo termin obravnave.

Dan pred prvim prihodom vas po telefonu povprašamo po vašem zdravstvenem stanju. Na terapijo prihajajte zdravi. Ob prihodu na terapijo morate s seboj imeti zdravstveno dokumentacijo in zdravstveno kartico, zaščitno masko, čisto brisačo, čiste copate, vrečko. Upoštevajte ustrezno socialno razdaljo (1,5m).

Vsi pacienti, ki so bili naročeni pred in v času epidemije bodo prišli na vrsto, o čemer jih bomo pravočasno obvestili ( delovni nalogi ne zapadejo). Najprej bodo na vrsti pacienti pod stopnjo » zelo hitro«, nato pod »hitro« in »redno«.

ŠE VEDNO VELJA – V PRIMERU SUMA NA OKUŽBO NE HODITE V ZDRAVSTVENI DOM.

Še vedno opozarjamo, da je izjemnega pomena, da v primeru suma na bolezen Covid-19 NE VSTOPATE V ZDRAVSTVENI DOM, ampak se predhodno telefonsko posvetujete z izbranim osebnim zdravnikom, v primeru nujnih stanj in izven delovnega časa ambulante med tednom ter vikende pa pokličite na številko 07 30 61 700 za nadaljnja navodila.

Vir: Zdravstveni dom Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj