Na vsebino

Zdravstveni dom Metlika obvešča

Cenjeni uporabniki,

zaradi vse več vprašanj, povezanih z našim delovanjem in v izogib neprijetnim situacijam, vam podajamo pojasnila in navodila o organizaciji dela v ZD Metlika, ki mora v času zaostrenih epidemioloških razmer poskrbeti za preprečevanje širjenja okužb v dobro pacientov, obiskovalcev in zdravstvenih delavcev. Naša primarna skrb je za vaše in naše zdravje. Pojav okužbe v manjši sredini, kot je ZD Metlika, lahko zelo hitro privede do drastičnih sprememb načina dela zdravstvene ustanove, kar za nikogar izmed nas ni sprejemljivo.

  1. Od 01.10.2020 bosta za informacije pacientom odprti dve telefonski številki, in sicer 07-369-1-400 in 041-431-244. Telefonske linije so zelo obremenjene, zato vas prosimo, da ste potrpežljivi.
  2. Za nujno medicinsko pomoč pokličite številko 112.
  3. Prosimo vas, da se, če je le možno, na družinskega zdravnika za nenujne zadeve, obrnete preko spletne aplikacije na povezavi https://www.gospodar-zdravja.si/zd-metlika, na vse ostale ambulante pa preko povezave https://www.zd-metlika.si/index.php/enarocanje. Odgovorili vam bomo v treh delovnih dneh.
  4. Na pregled se naročite.
  5. Obvezna je uporaba mask in razkuževanje rok.
  6. V ZD Metlika se vstopi izključno preko vstopne točke, kjer boste imeli kratek posvet z zdravstvenim delavcem. Zdravstvenemu delavcu povejte resnične informacije.
  7. V čakalnicah mora biti zagotovljena razdalja med čakajočimi, zato spoštujte uro naročanj v izogib nepotrebnemu čakanju. Po ZD Metlika se ne sprehajajte.
  8. Delo poteka počasneje, saj je potrebno v vseh ambulantah po vsakem pacientu poskrbeti za razkuževanje in prezračevanje.
  9. Zdravstveni delavci se trudijo in so tukaj zaradi vas. Če se ne javi na telefon, obravnava drugega pacienta.

Verjamemo, da z vzajemnim naporom, prilagoditvijo, razumevanjem, spoštovanjem in upoštevanjem varnostnih navodil, lahko premostimo epidemijo brez večjih posledic za vse nas.

Vir: ZD Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj