Na vsebino

Že petič z lučkami do starega mestnega jedra Črnomlja

Že dodobra smo zakorakali v mesec december; najlepši mesec in najlepši čas v letu. V mestu je zagorelo na tisoče drobnih lučk.

Zasvetile so tudi lučke vseh nas, ki smo se v petek, 16. decembra, zbrali pred Knjižnico Črnomelj in se podali na že peti Pohod z lučkami. Vseh pet let zelo dobro sodelujemo s Turističnim društvom Črnomelj in predsednico Tatjano Zupančič, ki je bila vsa ta leta naša vodička. Ker je bila Tatjana tokrat odsotna je vodenje letos prevzela Sonja Brula. V soju lučk in z roko v roki, v deževnem in mrzlem vremenu, nas je pot peljala v smeri Kulturnega doma Črnomelj, od tu v staro mestno jedro in potem še na ogled mestne Zakladnice, ki se nahaja v kletnih prostorih črnomaljskega gradu. V Zakladnici so na zanimiv in interaktiven način predstavljeni naravni, kulturni in etnološki zakladi Črnomlja in Bele krajine.

Večer je bil miren, vendar mrzel, nas pa ni zeblo. Nekoliko prezebli so bili le naši noski, ki so kukali izpod toplih kap in šalov. V naših srcih je žarela toplina, ki smo jo ta petkov večer podelili drug drugemu. Veliko pohodnikov se je sprehodilo po ulicah našega čudovitega mesta.

Bodimo v teh prelepih decembrskih dneh prijazni do vseh, ki nas obkrožajo, pogovarjajmo se, pripovedujmo si zgodbe, okrasimo jelke, pecimo piškote in si pričarajmo v naše domove vonj po praznikih.

Peti Pohod z lučkami je uspel in naslednje leto se ponovno snidemo. Hvala vsem, ki ste se udeležili pohoda in hvala Tatjani in Sonji za sodelovanje.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj