Na vsebino

Zelena zastava Srednji šoli Črnomelj

Mednarodna konferenca koordinatorjev programa Ekošola v Sloveniji je v ponedeljek gostila 450 koordinatorjev, mentorjev in ravnateljev iz Slovenije in tujine. Na konferenci so že tradicionalno podelili zelene zastave za uspešen vstop v program. Prvič so pripravili tudi tržnico primerov dobrih praks s 25 ekovrtci in ekošolami.

Na konferenci so že tradicionalno podelili zelene zastave ustanovam, ki so prvič uspešno zaključile aktivnosti programa Ekošola po metodologiji sedmih korakov. Prejeli so jih Vrtec Gorišnica, Osnovna šola Glazija, Srednja šola Slovenj Gradec in Muta ter Srednja šola Črnomelj.

Mednarodni program Ekošola je največja mednarodna mreža otrok in vzgojiteljev ter učiteljev, ki spodbuja sistematično izvajanje okoljskih vsebin in udejanjanje načel trajnostnega razvoja v vzgojnih in izobraževalnih ustanovah.

V Sloveniji je v ta program vključenih več kot 700 vzgojnih in izobraževalnih ustanov (vrtcev, osnovnih in srednjih šol, centrov šolskih in obšolskih dejavnosti, dijaških domov ter fakultet), v katerih v vsakodnevnih aktivnostih sodeluje več kot 132.000 otrok in mladih ter 8600 vzgojiteljev, učiteljev in profesorjev.

Vir: RS Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj