Na vsebino

Ženske držimo tri vogale, včasih pa kar štiri

Tokratni osmi marec, dan žena, smo obeležile drugače kot po navadi. Namesto tradicionalnega druženja članic Plesnega društva Arabeska, smo letos obeležile ta praznik v ožjem krogu inštruktoric.

Saj poznate ljudski rek »ženska podpira tri vogale doma«. V Plesnem društvu Arabeska pa ženske podpiramo kar vse štiri vogale. Predstavljamo vam naše štiri »vogale«, oziroma lahko rečemo kar stebre Plesnega društva Arabeska (slika od leve proti desni).

Chante je naša »odštekana« vodja plesnih delavnic prostega sloga. Njene vaje odlikuje svobodno izražanje, sproščenost in igrivost. Poleg edinstvenih plesnih izkušenj nudi tudi zen shiatsu masažo za katero se je strokovno izpopolnjevala v ZDA, trenutno pa se izobražuje za inštruktorico zračne (aerial) joge. Plesnemu društvu Arabeska se je pridružila letošnjo sezono, v Slovenijo pa jo je pripeljala ljubezen.

Maša je licencirana inštruktorica fitnes skupinskih vadb. Veliko belokranjk jo prepozna kot inštruktorico aerobike, step aerobike in HIIT treningov, saj je vadbe v Beli krajini vodila že vrsto let. Plesnemu društvu Arabeska se je pridružila tudi kot mentorica Fitnes zveze Slovenije.

Ivana je predsednica društva in glavni »krivec« za vse dejavnosti, ki se izvajajo. Ljubezen do plesa in pomanjkanje aktivnosti na tem področju v Beli krajini jo je pripeljalo do ustanovitve društva. Tako je z organiziranjem plesnih tečajev, vadb in dogodkov razširila spekter dogajanja v Beli krajini.

Daniela se je leto nazaj preselila iz Venezuele. Je prva diplomantka na tamkajšnjem študiju plesa in umetnosti gibanja. V Plesnem društvu Arabeska trenutno uči orientalski ples in salso, v rokavu pa ima še nekaj asov, ki jih bo razkrila v prihodnjih aktivnostih društva.

Ob dnevu žena vam želimo, da se počutite spoštovane in cenjene. Če ob vsakodnevnem vrvežu nimate časa zase, upamo, da si ga boste lahko vzele vsaj danes in naredile nekaj zase – za telo, um in dušo.

»Gibanje, ki ga vodi duša, nas izpolnjuje brez truda. Zapomnimo si, ženska ima moč izražanja vse dokler ima fizično telo in prostor v katerem se lahko izraža.« (Chante Brown)

Vir: PD Arabeska

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj