Na vsebino

Življenje nekoč in danes

V petek, 30. septembra, smo se učenci sedmega razreda odpravili v Griblje na kmetijo Štrucelj in v medeni butik Belokranjsko izročilo v Črnomlju. Ob 8. uri smo se odpravili proti Gribljam na kmetijo Štrucelj. Na kmetiji nas je pričakal g. Anton Štrucelj. Razkazal nam je hlev, razložil kako pridelujejo mleko in kako iz tega nastanejo jogurti. Na kmetiji smo poskusili jogurte in domače mleko.

Nato smo se z avtobusom odpeljali v Belokranjsko izročilo v Črnomlju. Tam nas je skozi čas popeljala ga. Bernarda Kump. Pokazala nam je, kako se naredi črnomaljsko pravo presto in nam tudi razložila njeno zgodovino. Potem je vsak od nas naredil in spekel svojo presto. Med našim obiskom sta vstopila tudi ameriška turista, ki sta iskala tradicionalne stvari. Zastavili smo jima nekaj vprašanj v angleščini, nato pa sta nas prosila za skupinsko sliko.

Naravoslovni dan je bil zelo zanimiv in poučen, še posebej, ker smo videli in bili v stiku z živalmi ter naredili nekaj tradicionalnega za naš kraj.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj