Na vsebino

Zlata skledica – 10 pravljičnih let

Praznovanje s kolažem glasbe in kamišibaja v Knjižnici Črnomelj

V sobotnem jutru, 20. 1. 2024, smo v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj v sodelovanju s Knjižnico Črnomelj in JSKD OI Črnomelj pripravili dogodek za majhne in velike otroke ob 10-obletnici kulturno umetniškega društva Zlata skledica.

Ime društva Zlata skledica je nastalo po altajski pravljici z istim imenom. V uvodu smo se v kratki predstavitvi spomnili na delček ustvarjalnosti Zlate skledice, ki je še danes do roba napolnjena s pravljicami in glasbo za majhne in velike otroke.

V nadaljevanju so se predstavili nekdanji in sedanji ustvarjalci društva in nam polepšali sobotno jutro s pravljično glasbenim kolažem. Delovanje KUD Zlata skledica vsa ta leta podpira Občina Črnomelj in na dogodku nas je nagovorila podžupanja Maja Kocjan.

Sledil je bogat program v katerem so sodelovali glasbeniki: Darko Kočevar, Mladen Babič, Leja Plut, David Štefanič, Tomislav Urh, Peter Ambrožič, David Štefanič, Gašper Plut, Erika Kralj, Urška Šavli, Klaudija Jaketič in Robert Strmec. Z glasbo so se na dogodku prepletale kamišibaj predstave v izvedbi odličnih kamišibajkarjev : Maruše Pušnik, Igorja Cvetka, Brede in Darka Kočevarja, Tatjane Grabrijan in Eve Starc. V živo nas je nagovorila Petra Roginič, nekdanja animatorka v predstavi »Kam so vse igračke šle?« in nekaterih drugih glasbenih predstavah. Zaradi nujnih obveznosti se nam žal niso mogli pridružiti nekdanji člani Anže Skalja, Marko Simčič in Martina Mravinec, slednja nam je poslala video posnetek s pozdravi. Program je povezoval Jaka Birklebach.

KUD Zlata skledica že 10 let uspešno sodeluje z različnimi zavodi in društvi in s posamezniki, ki podpirajo njeno delo: s Knjižnico Črnomelj, z JSKD OI Črnomelj, z RIC Črnomelj, s Krajinskim parkom Kolpa, Spominsko hišo Otona Župančiča v Vinici, Kulturnim centrom Semič, z društvom Kamišibaj Slovenija in številnimi drugimi. Hvala vsem za dosedanjo podporo.

Zahvaljujemo se Lani Mikložič za lepe fotografije, Vinku Papežu za snemanje dogodka, Darku Plutu za postavitev odra, Robiju Strmcu za ozvočenje dogodka in pomoč pri pripravi video projekcije.

Zahvaljujemo se vsem nastopajočim s katerimi smo pripravili res lep in bogat program ter obiskovalcem, ki so si vzeli čas in se nam pridružili na dogodku.

V Zlati skledici se veselimo prihodnosti, novih izzivov in ustvarjanja. Prav gotovo bo skledica še naprej polna kamišibaja in dobre glasbe. Bil je Hop, Cefizelj, bilo je Sveže sadje, bile so 3 princeske, zdaj smo MI3jeee in zdaj je kamišibaj. Veselo in z upanjem zremo v prihodnost, saj nam ustvarjalnosti in idej nikoli ne zmanjka, volje za delo pa tudi ne.

Vir: KUD Zlata skledica

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj