Na vsebino

Zlati čopič, zlata paleta in dve diplomi

Učenci OŠ Belokranjskega odreda Semič ponovno blestijo na umetniškem festivalu »Mali Bitolski Montmartre 2023«. Posebej veseli in ponosni smo, da je mednarodna žirija na letošnjem 41. festivalu med 44.00 deli otrok iz 71 držav vsega sveta prepoznala in nagradila z ZLATI ČOPIČEM kolekcijo likovnih del naših učencev, med posamezniki pa še ZLATO PALETO in dve posamezni nagradi.

Med posamezniki je Neža Malnarič iz 6.b nagrajena z Zlato paleto za svojo izjemno kolagrafijo.

Z diplomo 2023 sta nagrajena Tio Pirš-Bezek iz 6.b in Dominik Adamič iz 9.b razreda.

Že 41 let deluje Otroški likovni atelje »Sv. Ćiril i Metod« iz Bitole, Republika Severna Makedonija, objavlja natečaj za sodelovanje na umetniškem festivalu z romantičnim imenom »Mali Bitolski Montmartre, 2023«. Na njem sodelujejo mladi umetniki iz vsega sveta, stari od 4 do 20 let. Otroški likovni festival omogoča ustvarjanje del vseh formatov v tehniki po lastni izbiri. Učenci naše šole se tekmovanja udeležujejo že leta in so bili že večkrat nagrajeni.

Tako so naši učenci, ki so sodelovali na tem natečaju, ambasadorji naše države in ponovno so postali del svetovne umetniške družine.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj