Na vsebino

Zlati gumb za "The Plut Family"

Današnja oddaja Slovenija ima talent je za belokranjske gledalce zopet fantastična. Nastopili so namreč mladi glasbeniki iz Ručetne vasi, ki so si nadeli ime "The Plut Family". S svojim nastopom so navdušili tako občinstvo v dvorani kot strokovno žirijo, še najbolj pa Branka Čakarmiša, ki je, skupaj z mladim bobnarjem, pritisnil zlati gumb in s tem glasbeno družino popeljal naravnost v veliki finale. The Plut Family = Hot Stuff! Video posnetek si lahko ogledaš TUKAJ.

Predstavitev benda:

LEJA PLUT
17 letna Leja Plut je basistka in vokalista. Glasbeno pot je začela že zelo zgodaj, saj je že kot majhna punčka nastopila na različnih odrih. Z osmimi leti se je začela v glasbeni šoli učiti igranja na prečno flavto. Danes igranje na prečno flavto tudi poučuje.
Pevske izkušnje si je nabirala na manjših in večjih odrih na prireditvah kot so Jurjevanje, Vinska vigred, festival Brinjevka. Na prireditvi Glas mladih je osvojila 1. mesto. Na festivalu Fens pa je prejela nagrado za najboljši nastop.
Ker si je Leja že od nekdaj želela postati plesalka, je pri 11 letih začela trenirati hip-hop. S skupino šestih punc so se udeleževale raznih tekmovanj in prireditev.
Pri 15 letih je začela z igranjem bas kitare, ki jo igra v glasbeno-gledališki skupini Zlata skledica, v družinskem bendu The Plut Family in tudi drugod.

SIMONA PLUT
Simona Plut je 22 letna pevka in pianistka jazz in pop zabavne glasbe ter pevska pedagoginja. Njena glasbena pot se je začela v glasbeni šoli, kjer se je 6 let učila igrati violino. Pri 14 letih je obiskovala individualne ure petja pri prof. Diego Barrios Rossu. Leto kasneje je bila sprejeta na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Uspešno je maturirala jazz petje pri prof. Nadi Žgur.
Po končani srednji šoli je študij petja nadaljevala v Avstriji na Kärntnen Landeskonservatorium für Musik und Schauspiel pri prof. Caroline de Rooij.
Skozi vsa ta leta je Simona nastopila z različnimi zasedbami z Big Bandom RTV Slovenija, A&O jazz sacral choir, Funky Oachkatzln, s pop ansamblom Dežur, Avenue Bandom, skupino Črna Mačka in drugimi v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Hrvaški in Švici.
Udeležila se je veliko festivalov, tekmovanj in prireditev, kot so Marianne Mendt jazz festival na Dunaju, Festival slovenskega šansona, festival Polka Valček, Festival narečne popevke...

GAŠPER PLUT
Gašper ima pri svojih 12 letih kar nekaj glasbenih izkušenj. Klasično kitaro je začel igrati v nižji glasbeni šoli pri prof. Tvrtko Sariću. Na regijskem tekmovanju je v svoji kategoriji osvojil že dve srebrni priznanji. Poleg klasične kitare se je učil igrati električno kitaro v glasbeni šoli Lipičnik. Kmalu za tem je Gašper nastopil na različnih koncertih in prireditvah. Igral je in še igra v glasbeno-gledališki skupini Zlata skledica. Zadnje čase pa največ časa posveča seveda skupini The Plut Family, kjer se je vživel v svet pop, rock in jazz glasbe. A Gašper ni samo glasbenik, temveč tudi strastni elektromehanik.

GAŠPER HLUPIČ
13 letni Gašper se je skupini The Plut Family kot bobnar priključil spomladi 2016. V mesecu maju se je javnosti kot novi član skupine prvič predstavil z nastopom na Vinski vigredi v Metliki.
Navdušenje nad bobni je pokazal že zelo zgodaj. S petimi leti je pričel obiskovati glasbeno šolo Risto Savin v Žalcu. Z bobni in ostalimi tolkali ga je spoznaval profesor Toni Alatič, ki ga poučuje še danes. Glasbene izkušnje si nabira z igranjem v komorni zasedbi ter z nastopi s pihalnim orkestrom glasbene šole. Udeležil se je tudi tekmovanja mladih glasbenih talentov v Udinah v Italiji, kjer je prejel bronasto priznanje. Poleg bobnov pa zna raztegniti tudi meh frajtonarce. Igranja nanjo ga je učil Andrej Rak iz narodno zabavnega ansambla Golte. Vsak obisk pri starih starših na Mladici pri Semiču pa izkoristi za igranje harmonike skupaj s svojim starim atom Slavo Plutom. Gašper je tudi velik oboževalec nogometa,Magnifica ter igric na igralni konzoli Xbox.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj