Na vsebino

Zlati kitaristi na državnem tekmovanju

Državno tekmovanje za mlade glasbenike Temsig vsake tri leta poteka tudi v disciplini kitara. Glasbena šola Črnomelj je imela letos kar šest predstavnikov, ki so 10. in 11. marca tekmovali na Glasbeni šoli Vrhnika (kategorija II. a) oziroma 18. in 20. marca na Glasbeni šoli Logatec (kategoriji I. a in I. c). Na tekmovanju je potrebno za zlato plaketo zbrati 95, za srebrno 90 in za bronasto 85 točk.

Rezultati:

1. a (do 11 let):

Luka Martin Kavšek – 98,33 točk, zlata plaketa, 3. nagrada in posebna nagrada za najboljšo izvedbo obvezne skladbe (mentor Aljoša Vrščaj)

Jana Peteh – 95,33 točk, zlata plaketa (mentor Aljoša Vrščaj)

Julija Vrlinič – 95,00 točk, zlata plaketa (mentor Tvrtko Sarić)

1. c (14 in 15 let):

Luka Plut – 95,33 točk, zlata plaketa (mentor Aljoša Vrščaj)

Domen Aš – 94,00 točk, srebrna plaketa (mentor Aljoša Vrščaj)

2. a (16 in 17 let):

Nuša Butala – 95,33 točk, zlata plaketa (mentor Tvrtko Sarić)

Že sama udeležba na tekmovanju je velik dosežek, saj mora glasbenik pripraviti obširen in zahteven program na pamet, ga pred tekmovanjem velikokrat preigrati na šolskih nastopih, se soočiti s psihično zahtevno preizkušnjo in imeti voljo za izdelovanje najmanjših tehničnih in glasbenih podrobnosti. Če pa je ves trud okronan s takšnimi izjemnimi rezultati, pa je zadovoljstvo še toliko večje.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj