Na vsebino

Zlati maturanti pri županu

Foto: Občina Črnomelj
Foto: Občina Črnomelj

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je danes sprejel zlate maturante Srednje šole Črnomelj, med katerimi so Marija Absec, Daša Bahor, Matic Plut in Ema Prevalšek zlati maturanti splošne mature, Jože Žunič poklicne mature, Nika Rauh pa je zaključni izpit opravila z odliko. Župan je vsakemu podaril manjšo pozornost in jim zaželel uspešno študijsko pot še naprej.

Sprejema se je udeležila tudi ravnateljica Srednje šole Črnomelj Elizabeta Prus. Trije zlati maturanti so bili zaradi dopustniškega časa žal odsotni, zato bodo darilo prevzeli naknadno.

Splošno maturo je v spomladanskem izpitnem roku opravljalo 27 gimnazijcev. Uspešnih je bilo 26 dijakov (96,3 odstoka), v povprečju pa so dosegli 21,69 točk.

Naziv zlate maturantke oz. maturanta so prejeli Marija Absec, Daša Bahor, Matic Plut in Ema Prevalšek, ki so dosegli 30 ali več točk.

Maturanti izobraževalnega programa strojni tehnik so na maturi dosegli 78,5 odstoten uspeh, povprečno število doseženih točk je bilo 16,18. Naziv zlatega maturanta pa si je prislužil Jože Žunič.

Zaključni izpit programa oblikovalec kovin – orodjar je uspešno opravilo 6 od 7 dijakov, Nika Rauh pa je dobila spričevalo s pohvalo za odličen uspeh na zaključnem izpitu.

Vsem maturantom želimo uspešno življenjsko pot na vseh področjih in obilo novih izkušenj ter poznanstev.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj