Na vsebino

»Zmagovalec se ustvari, ne rodi«

V Podjetniškem inkubatorju Bela krajina se je odvil že 3. dogodek v glavni vlogi s svetovalcem za komuniciranje Milošem Čiričem. Predavanje "Statist, igralec ali režiser?" je organiziral RIC Bela krajina.

Predavatelj Čirič se je dotaknil ekstremno hitro spreminjajočih se globalnih trendov, za katere meni, da jih je definitivno potrebno izkoristiti v svojo korist. Kljub temu, da so največji izzivi v današnjem svetu nevednost o trendih v prihodnosti, meni, da je potrebno hitro reagiranje na spremembe, imeti pogum in izreči kdaj pa kdaj tudi Pahorjevo krilatico »So what!«.

Govora je bilo tudi o talentu, ki je lahko izjemno nevarna stvar, saj več kot imaš talenta, več možnosti imaš za propad, pravi Čirič. Zato svetuje samodisciplino in osredotočenost na uspeh ter usmerjenost v prihodnost, ne ozirajoč se na preteklost in razmišljanje o tem, kaj boš počel in ne o tem, kaj si počel.

Čirič na srce polaga, da za uspeh ni potrebno oditi ven iz domovine. Tehnološke novosti omogočajo globalizacijo večine industrij. Tehnologija pa omogoča tudi marsikatero delo in komunikacijo ne glede na časovne prepreke, razdalje in meje.

Zaključil je z nasvetom, da je potrebno odpreti svojo glavo in iskati priložnosti. Ne torej izumljati le novih stvari, temveč tudi povezovati stare industrije z novimi trendi.

Predavanje je obiskalo 25 posameznikov, ki so v sklopu krajše praktične delavnice reševali tudi samo-ocenjevalne vaje o miselni naravnanosti. Rezultati teh vaj so prikazali testiranim, za katero področje dela so primerni (npr. finance, prodaja, kreativnost, marketing…) in kakšne vloge igrajo (vodje, sanjači, organizatorji…). Obenem so imeli priložnost mreženja z različnimi profili in tkanja morebitnih novih poslovnih vezi.

Ob tej priliki RIC Bela krajina vabi na naslednje brezplačno predavanje Email marketing - Kako lahko podvojiš profit v 40 dneh ali prej, ki bo 3. novembra ob 17. uri, v coworking prostorih na Ulici heroja Stariha 19. V tokratni vlogi predavatelja bo Damir Horvat.

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj