Na vsebino

Znani letošnji metliški občinski nagrajenci

Včeraj je v metliškem Kulturnem domu potekala 19. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika. Za obravnavo 13 točk dnevnega red so svetniki potrebovali slabi dve uri in pol.

Po sprejemu zapisnikov zadnje redne in dopisne seje, je Alenka Muhič iz Družbe za avtoceste (DARS) svetnike seznanila s potekom aktivnosti na 3. razvojni osi, s poudarkom na južnem delu. Na seji je bila obravnavana in sprejeta tudi Študija mirujočega prometa v občini Metlika ter sklep o pristopu Občine Metlika k Evropskemu združenju za teritorialno sodelovanje.

Občinski svet je v drugi obravnavi sprejel Odlok o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo za območje občine Metlika, Odlok o kategorizaciji občinskih javnih cest v občini Metlika ter Odlok o ravnanju s komunalnimi odpadki v občini Metlika.

Na seji so bili sprejeti tudi sklepi o dobitnikih priznanj Občine Metlika v letu 2021 ter sklepi o dobitnikih priznanj za delo na področju športa. Najvišje občinsko priznanje, naziv častnega občana Občine Metlika, bo prejel Jože Slobodnik. Slobodnik je rojen v Bojanji vasi, a se je že kot 20-letnik odpravil v Severno Ameriko, v Belo krajino pa se redno vrača. Že skoraj šest desetletij živi v Torontu, kjer je slovenska skupnost najštevilčnejša. Je uspešen podjetnik, bil je tudi pobudnik za ustanovitev slovensko kanadske gospodarske zbornice. Vrsto let je opravljal tudi delo častnega generalnega konzula republike Slovenije v Kanadi in nadvse aktivno deloval v slovenski skupnosti v Ontariu.

Plaketo Občine Metlika bosta prejela Zalka Klemenčič, dolgoletna sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Metlika in o. Mihajlo Jozafat Hardi, duhovnik grkokatoliške cerkve, ki se je letos po skoraj tridesetih letih službovanja, poslovil od Metlike.

Priznanje za delo na področju športa bosta prejela 23-letna Urška Čavič iz Gradca, članica Lokostrelskega kluba Paradoks in večkratna državna prvakinja, za najboljšo športnico ter Košarkaški klub Metlika, ki letos praznuje 10-letnico delovanja, za športno društvo.

Vsa priznanja bodo podeljena na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku v mesecu novembru.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj