Na vsebino

Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa (11. 12. 2020)

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

Črnomelj je zasijal v soju prazničnih lučk, ki so naznanile decembrsko vzdušje, a le-to je letos precej drugačno. Žal so še vedno prižgani tudi epidemiološki alarmi zaradi korona virusa. Kljub ukrepom, bistvene spremembe stanja ni. Zato vam še enkrat trkam na vest, da vsak pri sebi odkrito preveri, ali se drži vseh priporočil in omejitev. Samo skupaj bomo lahko končali to stanje. Bodimo odgovorni drug do drugega.

Število okuženih v naši občini počasi a vztrajno še vedno narašča. Trenutno se je število aktivno okuženih povzpelo na že preko 150. Stanje je zelo resno.

Življenje pa teče naprej, vsi imamo svoje vsakdanje neodložljive obveznosti, zato ne moremo mimo situacij, ko smo s kom v stiku, ki ni iz našega družinskega kroga oziroma gospodinjstva. Zato bodimo odgovorni in nosimo masko, kajti to je učinkovita zaščita, ki od nas - upam si trditi - ne zahteva preveč odrekanja. Uporabljate jo ne glede na to, kje se nahajate, naj bo to v mestu, trgovini, na vasi ali kje drugje, kjer se srečujete z ostalimi občani, kajti virus ne pozna prijateljev, znancev, sodelavcev ali odročnih krajev.

Do razbremenitve zdravstvenih delavcev in postopnega sproščanja ukrepov nas deli samo majhno odrekanje, a poudarjam - VSEH, brez izjem in to je nošenje maske povsod, kjer smo v stiku z drugimi.

Velikokrat je slišati, da »saj umirajo samo starejši«. Po podatkih lahko tako tudi sklepamo. Vendar vprašajmo se, ali smo za to, da maske ne nosimo vsi, povsod in dosledno, res pripravljeni nase prevzeti to breme, da v naši bližini umre katera nam blizu starejša oseba?

Vzemimo trenutno stanje kot priložnost za kakovostno druženje znotraj ožjega družinskega kroga. Čas za običajna praznična druženja bo že še prišel, na nas pa je, kdaj to bo. Prej ko se bomo zavedali, da je na vsakem posamezniku odgovornost za širšo skupnost, prej se bodo naša srečanja in druženja vrnila v običajne navade.

Spoštovani, pazite nase in svoje najbližje, upoštevajte ukrepe in ostanite zdravi.

Do naslednjič.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj