Na vsebino

Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa (13. 11. 2020)

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

upam, da čas preživljate aktivno in produktivno ne glede na okoliščine. Počasi se stanje izboljšuje in vse kaže, da bomo situacijo uspešno prebrodili. Vem, da so težki časi in da se morebiti včasih zdi, da razmeram ne bo konca, vendar verjemite, da bo. Ključno je, da smo optimistični in še naprej ravnamo odgovorno.

Veljavni ukrepi za zajezitev virusa so podaljšani za 14 dni (nekateri so še dodatno zaostreni) in pozivam vas, da jih spoštujete. Vsak je odgovoren zase in posledično za svoje najbližje, zato naj nam bo mar za svoja dejanja. Kakor optimistično napovedano pretekli teden, se situacija v naši občini počasi izboljšuje. Število aktivno okuženih se manjša, vendar ne suvereno. Zato bodimo pozorni. Pozivam vas, da v tem času ne organizirate zabav, ki bi lahko povzročile povečanje števila okuženih, saj je kakršnokoli zbiranje ljudi prepovedano in je dovoljeno le ožjim družinskim članom ali članom skupnega gospodinjstva. S ponedeljkom bodo šolarji nadaljevali pouk na daljavo, začasno se bo ukinil javni promet ter veljala bo prepoved ponujanja in prodaje blaga ter storitev potrošnikom, kar pomeni, da bodo nekatere trgovine zaprte.

Trenutno je v naši občini aktivno okuženih 91 oseb. Na vse načine se trudimo podpreti zdravstvene delavce, zato je bil z namenom izboljšave dela za zdravstvene delavce in paciente na COVID točki pri Zdravstvenem domu Črnomelj postavljen nov šotor. Moram poudariti, da sem bil izredno vesel novice, da se Domu starejših občanov Črnomelj kaže luč na koncu predora, saj so ob zadnjem testiranju imeli samo dve pozitivni osebi, kar je bistveno manj kot pretekle tedne.

Prejšnjo soboto smo pod določenimi pogoji odprli črnomaljsko tržnico in še enkrat vas prosim, da ob obisku strogo upoštevate navodila za obiskovalce, ki jih najdete na naši spletni strani. Pozivam vas da podpremo lokalne pridelovalce, gostince in ostale ponudnike hrane na našem območju. Sezname ponudnikov in ostale informacije najdete na spletni strani občine in na FB profilu.

Pazite nase in svoje najbližje, upoštevajte ukrepe in ostanite zdravi.

Do naslednjič.

Andrej Kavšek, župan

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj