Na vsebino

Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

kot razbiramo iz vsakodnevnih poročil in kakor je včeraj obvestil tudi Štab Civilne zaščite občine Črnomelj, je v naši občini trenutno 21 aktivno okuženih oseb, kar je enkrat več kot smo jih beležili spomladi v prvem valu. Glede na trende v državi bo število okuženih še naraščalo.

Kot župan vas pozivam, da se držite navodil, ki so jih podali NIJZ, Štab CZ in Vlada RS. Bodite še posebej racionalni in previdni, saj se odgovornost pravzaprav začne pri nas samih. Ukrepi niso dovolj, če se sami ne zavedamo resnosti situacije in se ne držimo priporočil ter skrbimo zase in za svoje zdravje. Konec koncev gre za nas vse. Z upoštevanjem ukrepov smo odgovorni do sebe in za ostale okoli nas. Verjamem namreč, da si nihče ne želi povečanja števila okužb, zato bodimo samodisciplinirani.

Javne inštitucije pozivam, da vse prireditve in ostale dogodke prestavite na kasnejši, varnejši čas. Bodimo zgled občanom. Za kulturna, športna in družabna srečanja bo še veliko priložnosti, zato še enkrat, bodimo previdni ter se držimo priporočil NIJZ in ukrepov Vlade RS.

Bližajo se tudi t.i. krompirjeve počitnice in 1. november, ko običajno množično obiskujemo grobove naših pokojnih svojcev in prijateljev, pogosta pa so tudi druženja ob teh praznikih. Prosim vas, da smo tudi v tem primeru razumni in če je le mogoče, to prestavimo na kasnejše obdobje. Pozivam vas še, da vsa ne nujna potovanja odpoveste. Skratka, preden se odpravimo h kakršnimkoli aktivnostim, si postavimo ključno vprašanje: »Ali je moje ravnanje odgovorno?«.

Spoštovane občanke in občani, želim vam kar se da mirno obdobje v razmerah, v katerih smo se znašli. Verjamem, da bomo skupaj zmogli premagati tudi to oviro.

Pazite nase in svoje najbližje ter ostanite zdravi.

Andrej Kavšek, župan

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj