Na vsebino

Župnijska Karitas išče prostovoljce mlajše od 50 let

Epidemija ima svojevrstne posledice. Praktično vsi karitasovi prostovoljci so v starostno rizični skupini. S tem, družbo, tudi Cerkev postavlja pred pomembno vprašanje: "So Karitas res lahko samo upokojenci?"

Epidimija s koronavirusom nam daje dragocen namig.
Karitas = ljubezen.
Ljubezen nikoli ne išče svojega. Njena drža je skrbeti za drugega.

Tako kot večina družbenega življenja, je tudi naša župnijska Karitas v tem trenutku, popolnoma ohromljena. Služiti ubogim preprosto ni poslanstvo samo starih/upokojenih, ampak vseh, ki resnično ljubimo. Vsakdo, ki se opisuje z imenom kristjan/Kristusov je poklican k ljubeči in sočutni skrbi za druge. To je naš poklic, naša drža. Prav vsakdo je tu, da stori nekaj lepega in koristnega za druge. Od malčkov do ostarelih.

Epidemija nam daje jasno sporočilo, da se bomo morali vsi, ki smo mlajši od 50 let, z družino ali brez, s službo ali brez, zdravi ali bolni, vprašati, kaj in koliko prispevam/posvečam skrbi za uboge?

Hvala skavtskim voditeljem, ki so v teh dneh ušesa, roke in noge Župnijske Karitas. Sprejemajo naročila, pakirajo, raznašajo hrano....

Ne samo, sedaj v času epidemije, tudi po končanju le te, bo za župnijsko Karitas potreba, da se krog prostovoljcev pomnoži in predvsem pomladi.

Skladišče smo napolnili s hrano. Potrebujemo pomoč za raznos paketov. Vsi, ki ste pripravljeni pomagati in ste v tem trenutku zdravi, pokličite na zgornjo številko.

Vabimo tudi vse, ki poznate v svoji okolici kogarkoli, za kogar veste, da bi mu v teh časih prišel prav paket hrane in nima nsorodnikov ali se je sosedska pomoč tudi že izkazala, obvestite nas, da lahko priskočimo na pomoč še mi.

Priskoči na pomoč. Pokliči 040 856 580.

Vir: Župnija Črnomelj - Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj