Na vsebino

Zvišanja omejitve hitrosti ne podpirajo

Direkcija za infrastrukturo je leta 2021 na odseku državne ceste proti mejnemu prehodu Metlika, od semaforiziranega križišča do krožišča pri Eurospinu, uvedla omejitev hitrosti za vsa vozila na 40 km/h ter v celotni dolžini odseka izrisala neprekinjeno ločilno črto. To je storila na pobudo Mestne skupnosti Metlika in prebivalca ob omenjeni državni cesti, kjer so opozarjali na nevzdržne razmere predvsem zaradi hrupa tovornih vozil. Zahtevali so sicer omejitev hitrosti za tovorna vozila na 30 km/h, vendar so na direkciji za infrastrukturo opozorili, da bi lahko takšna omejitev hitrosti povzročila nestrpnost voznikov osebnih vozil in posledično prehitevanje tovornih vozil v območju zgoščenih individualnih priključkov ter priključkov občinskih cest, kar bi lahko pripeljalo do konfliktnih situacij. Zato so uvedli omejitev na 40 km/h.

Na metliški občinski svet je bila nedavno naslovljena nova pobuda za ponovno vzpostavitev omejitve hitrosti vozil na omenjenem 300-metrskem odseku državne ceste skozi Metliko na 50 km/h. Občina je za mnenje zaprosila Mestno skupnost Metlika, kjer pa so po posvetovanju z nekaterimi stanovalci ob tej prometni cesti sklenili, da je obstoječa ureditev bolj prijazna do lokalnega prebivalstva, zato spremembe trenutnega režima ne podpirajo.

Stališču Mestne skupnosti Metlika so pritrdili tudi na občinski upravi, kjer pravijo, da je potrebno upoštevati mnenje stanovalcev ob omenjeni prometnici, zato spremembe prometnega režima niso podprli. Omejitev tako ostaja 40 km/h.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj