Na vsebino

10. maj – Gibalno obarvan dan – Svetovni dan gibanja

10. maj je leta 2002 Svetovna zdravstvena organizacija razglasila za SVETOVNI DAN GIBANJA , zato smo se tudi v našem vrtcu odločili , da ta dan popestrimo predvsem z gibalnimi aktivnostmi.

Tako je bilo za najmlajše otroke, od 1 do 2 let (Polžke, Pikapolonice, Račke in Želvice), gibanje prilagojeno njihovi starosti in gibalnim sposobnostim. Vse se začne z majhnimi koraki …

Otroci od 2- 3 let (Zajčki in Metuljčki) so si gibalni dan popestrili na igrišču pri Beti. Pri tej starosti so otroci sposobni tako za skupinske kot posamezne vadbe. Narava in veliko prostora … vse to doprinese k srečnemu, zdravemu in motorično sposobnemu otroku.

Otroci od 2 do 3 let (Ribice) so se odpravili na pohod po stranskih poteh Metlike, se dobro razgibali ter razgledali.

Otroci od 3 do 4 let (Miške) so v gibalni aktivnosti uživali ob reki Kolpi, na metliškem kopališču. Združili so hojo, tek, za uporabo igral pa je bila potrebna tudi prava mera različnih spretnosti.

Otroci od 4 do 5 let (Sončki, Ježki in Palčki) so izvedli pohod na Veselico. Hoja v “hrib”, ne zahteva nobenih gibalnih sredstev, ima pa izjemne učinke na fizično in duševno zdravje vsakega posameznika (fotografije bomo še priložili).

Otroci od 5 do 6 let (Slončki, Medvedki, Čebelice, Zvezdice in Krtki) pa so svoje gibalne sposobnosti izvajali in nadgrajevali na vrtčevskem igrišču. Pomerili so se v različnih motoričnih sposobnostih.

Vir: Vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj