Na vsebino

14. mednarodni turnir v namiznem tenisu

V okviru prireditev ob prazniku Občine Črnomelj je Namiznoteniški klub (NTK) Bela krajina v nedeljo v športni dvorani OŠ Mirana Jarca Črnomelj organiziral že 14. mednarodni turnir v namiznem tenisu za rekreativce. Uradni napovedovalec se je ob odprtju turnirja spomnil na Marka Gačnika iz Metlike in v imenu vseh izrazil upanje na čimprejšnje okrevanje. Turnir je svečano odprl črnomaljski župan Andrej Kavšek. Turnirja se je udeležilo kar 60 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije in tudi iz Ukrajine. Prav ukrajinski igralec je postal tudi zmagovalec turnirja.

Tekmovanje se je pričelo s kategorijo dvojic v enotni starostni kategoriji, kjer si je vsak igralec sam izbral soigralca. Po tekmovanju dvojic je bilo na vrsti tekmovanje posameznikov, kjer so bili tekmovalci razvrščeni v enotno starostno kategorijo. Ti so se najprej pomerili v 15 predskupinah – vsak z vsakim. Vsaka predskupina je štela štiri tekmovalce. Prva dva iz predskupine sta napredovala v izločilno skupino A, medtem ko sta se tretji in četrti pridružila v izločilno, t.i. tolažilno skupino B. V obeh izločilnih skupinah je bilo tako po 30 tekmovalcev, kjer so dvoboji potekali po sistemu izločanja.

V konkurenci posameznikov je pokal za najboljšega na turnirju dvignil Ukrajinec Oleksandr Palchikovskiy, ki je v finalu s 3:1 premagal odličnega Marka Brajkoviča iz Metlike. V tolažilni skupini je šel pokal za najboljšega v roke Bojanu Kuhelju iz Stične, ki je s 3:0 premagal Dragutina Femberja iz Ozlja. V konkurenci dvojic sta zmago slavila Sakal Goran in Boko Damir iz Splita, ki sta premagala dvojico v zasedbi Tomičić Saša – Jelinić Tomislav iz Zagreba z rezultatom 3:2.

Med člani NTK Bela krajina sta najboljšo uvrstitev dosegla Jani Dražumerič in Andrej Žvab, ki sta se uvrstila v osmino finala – med 9. in 16. mestom, medtem ko so Jure Kure, Matej Weiss in Igor Kapš zasedli med 17. in 30. mestom. V tolažilni skupini B sta najvišja mesta zasedla Marko Panjan in Tomaž Pezdirc, ki sta se uvrstila v četrtfinale, kar jih uvršča med 5. in 8. mestom (med 35. in 38. mestom v skupnem seštevku). Jani Težak se je prebil do osmine finala, kar ga uvršča med 9. in 16. mestom (med 39. in 46. mestom v skupnem seštevku). Loparje so vihteli tudi Andrej Kmetič, Jani Majerle, Mario Radaković in Jože Rus, ki so se uvrstili med 17. in 30. mestom (med 47. in 60. mestom v skupnem seštevku).

Tekmovanje je potekalo na osmih mizah. Za nemoteno odvijanje turnirja je poskrbel Peter Butala. Najboljšim na turnirju je medalje in pokale podelil predsednik NTK Bela krajina Jani Dražumerič.

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri organizaciji turnirja.

KONČNI VRSTNI RED

Posamezno, skupina A:
1. mesto: Oleksandr Palchikovskiy
2. mesto: Marko Brajkovič
3. mesto: Josip Pelin in Goran Sakal

Posamezno, skupina B:
1. mesto: Bojan Kuhelj
2. mesto: Dragutin Fember
3. mesto: Andrej Kuhar in Zvone Omahen

Dvojice:
1. mesto: Sakal Goran – Boko Damir
2. mesto: Tomičić Saša – Jelinić Tomislav
3. mesto: Palchikovskiy Oleksandr – Mencigar Marjan in Zelić Tomaž – Zelić Tadej

Vir: NTK Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj