Na vsebino

14. pohod na Butoraj in Sadeže

Na dan kulturnega praznika je Planinsko društvo Črnomelj v sodelovanju z Občino Črnomelj in Prostovoljnim gasilskim društvom Butoraj organiziralo tradicionalni pohod na Butoraj in Sadeže.

Pohodniki so se zbrali na Butorajski cesti, od koder jih je pot vodila na Butoraj. V tamkajšnjem gasilnem domu so vse prisotne pozdravili podžupan Občine Črnomelj g. Štefan Misja, predsednik PD Črnomelj g. Peter Dichlberger in predsednik PGD Butoraj g. Milan Butala. Vaščani so pod mentorstvom g. Milke Kocjan pripravili kulturni program, v katerem so orisali življenjsko in umetniško pot Franceta Prešerna, recitirali njegove pesmi, spomnili pa so se tudi »našega« največjega pesnika Otona Župančiča ob 140-letnici njegovega rojstva. Programu je sledilo krajše druženje ob bogati postrežbi domačih dobrot, ki so jih pripravili skrbni domačini.

Pohod smo nadaljevali mimo cerkvice sv. Marka po »Jožičini poti« do Sadežev, kjer sta nas ob starem hisu pričakala in postregla Jožica in Ciril. K svoji zidanici sta pohodnike povabila še Tatjana in Stane, kjer smo ob šaljivih recitacijah zaključili lepo preživet dopoldan.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj