Na vsebino

2. zimski pohod in prenočevanje na Mirni gori

Člani MO PD Črnomelj smo organizirali 2. zimski pohod in prenočevanje na Mirni gori zaradi obilice snega v mesecu februarju in marcu ter na željo otrok, ki se niso mogli udeležiti prvega. V petek smo se zbrali z mladimi planinci ob 16. uri pred OŠ Loka, od koder smo jih s starši odpeljali do Blatnika, izhodišča pohoda.

Pospremilo nas je sončno, pomladansko vreme v dolini, vendar smo kaj kmalu spoznali, da so na poti še zimske razmere. Na začetku poti so nas pozdravili prijazni kužki. Med hojo so nas vabile trobentice, da smo zapiskali nanje. Telohi so kukali izpod snežne odeje, pa tudi kronice so že pokazale svoje cvetove. Fantje niso pozabili na kepanje. Zadnji del vzpona smo si pomagali s čelnimi svetilkami. Po dobrih dveh urah hoje smo si v planinskem domu zaslužili topli čaj in izvrstne palačinke, še prej pa smo se preoblekli v suha oblačila. Ker smo vedeli, da nas naslednje jutro čaka slabo vreme, smo se odločili, da zgradimo iglu že zvečer. Zgradili smo kar velikega, a se fantje niso odločili za prenočevanje v njem. »Kdaj drugič,« so rekli. V domu smo nato dobili še hrenovke, pred spanjem pa smo se družili ob igranju z dominami.

V soboto smo se zbudili v meglenem deževnem vremenu. Po zajtrku so mladi planinci vpisovali vtise v dnevnike mladega planinca in se vpisali v knjigo obiskovalcev. Zaradi varnosti in zdravja otrok smo se pred odhodom odločili za prevoz v dolino. Starši Luka in Nika so nas odpeljali z dvema avtomobiloma. Hvala jim.

Tudi v napovedanem slabem vremenu je bilo možno izpeljati pohod. Pet mladih junakov se ni ustrašilo poti in so jo s trudom, veseljem in dobro voljo premagali.

Vir: PD Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj