Na vsebino

6.c na Mirni gori

V četrtek smo se učenci 6. c razreda OŠ Loka odpravili na Mirno goro z razredničarko Ireno Mihelčič in učiteljem Markom Šikonjo. Z avtobusom smo se odpeljali do krožišča pri tovarni in se od tam odpravili na začetek naše razburljive poti. Hodili smo dobre štiri ure in imeli tri postanke. Na prvem postanku smo videli cerkev Sv. Sebastijana. V Rodinah nam je domačinka ponudila suhe jabolčne krhlje. Na Mirno goro smo prispeli ob 13. uri. Oskrbnica doma nam je pripravila topel čaj in kosilo. Razporedili smo se po sobah in si malo odpočili. Popoldne smo se povzpeli na vrh Mirne gore. Ob spustu smo nabirali suhe odpadle veje in na kurišču zakurili ogenj. Dekleta smo pomagale pri ognju, fantje pa so igrali nogomet. Nato smo si na ognju spekli hrenovke. Učitelj nam je za sladico prinesel penice. Ko se je zunaj ohladilo, smo odšli v planinski dom. Posladkali smo se s palačinkami. Odšli smo v sobe in zaspali.

Zjutraj smo imeli jutranjo telovadbo, pozajtrkovali smo, pospravili sobe in se pripravili na odhod. Rešili smo še delovne liste in odšli. Spust je bil zanimiv.

V šolo smo se varno vrnili. Veseli smo, da smo imeli lepo vreme in doživeli planinske radosti.

Vir: OŠ Loka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj