Na vsebino

Aljoša za Slovenijo zadel dvakrat

Mladinska reprezentanca Slovenije je, potem ko je po porazu z Nizozemci izgubila možnosti za evropsko prvenstvo, dobila zadnjo tekmo kvalifikacij. Slovenci so s 3:0 ter z zadetki Prelca in Matka, ki je v polno meril dvakrat, premagali Valižane.

ELITNI DEL KVALIFIKACIJ ZA EP U19 2019, SKUPINA 4:

SLOVENIJA - WALES 3:0 (2:0)

Strelca: Matko (23'/11m, 55'), Prelec (34').
Sodniki: Ivanov (RUS), Usačev (RUS), Inia (NIZ).
Rumeni kartoni: Kolmanič, Svetlin; Foulston, Levitt, Cabango.
Rdeči kartoni: /.

Slovenija: Mrežar, Trontelj, Stojinović (49' Štravs), Maher, Kregar (72' Urbančič), Rorič (72' Grajfoner), Prelec (88' Kolobarić), Svetlin, Matko, Kolmanič, Burin. Selektor: Agron Šalja.
Wales: Przybek, Cabango, Cooper, Levitt, Johnson (60' Watts), Vale (79' Bowen), Foulston, Norton (61' Jephcott), Astley, Stirk, Pearson. Selektor: Paul Bodin.

Slovenci so po porazu z Nizozemsko ostali brez možnosti za preboj na evropsko prvenstvo, v dvoboj z Valižani pa je krenila nekoliko spremenjena začetna enajsterica. Tako je Grila med vratnicama zamenjal Mrežar, ki pa v uvodu tekme ni imel pravega dela. Prvi udarec smo videli v deveti minuti, ko je Norton zgrešil iz prostega strela, dve minuti kasneje pa je Przybek blokiral poskus Kregarja. Mrežar je prvič posredoval nekaj sekund zatem, ko je odbil strel Vala. Na drugi strani je še enkrat poizkušal Kregar, po prostem strelu Roriča pa je udarec Prelca končal v bloku. Po kotu Matka je nenatančno meril tudi Maher, Przybek pa je odbil že tretji strel Kregarja.

V 23. minuti pa je bil z bele točke natančnejši Matko, ki je Slovenijo popeljal v vodstvo, potem ko ga je Foulston v kazenskem prostoru zaustavil na nedovoljen način. Dobrih deset minut kasneje je slovensko prednost podvojil Prelec, ki je izkoristil podajo razpoloženega Kregarja. Slovenci so na odmor odšli z dvema goloma prednosti, čeprav so bili gostje minuto pred koncem blizu zadetka. Mrežarja, ki je pred tem zaustavil strel Johnsona, je po udarcu Levitta rešil okvir vrat.

Levitt je prvi zapretil tudi v nadaljevanju tekme, a brez resnejše grožnje za slovenski gol. So pa v 55. minuti še tretjič udarili Slovenci, ki so po zaslugi asistenta Svetlina in strelca Matka vodili že s 3:0.V Valižani so skušali v nadaljevanju tekme znižati zaostanek, a Mrežarju med slovenskima vratnimica ni bilo potrebneje resneje posredovati.

Slovenci so elitni del kvalifikacij zaključili z remijem, porazom in zmago, na zaključni turnir pa po nocojšnji zmagi v dvoboju z Nizozemsko potujejo Španci, ki so jim izbranci selektorja Šalje odščipnili točko.

Vir: NZS

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj