Na vsebino

Anton Weiss državni prvak v lovskem strelstvu na glinaste golobe

Na strelišču Gaj – Pragersko so 3. in 4. septembra potekali Dnevi lovskega strelstva 2021, v okviru katerih je Lovska zveza Slovenije izvedla Državno prvenstvo v strelski kombinaciji za veterane in super veterane 2021 in Državno prvenstvo v strelski kombinaciji OPEN 2021.

Na državnem prvenstvu v strelski kombinaciji za veterane in super veterane 3. septembra je sodelovalo 88 strelcev. Tekmovanje je ob zvokih rogov Rogistov ZLD Ptuj-Ormož odprl direktor Strokovne službe LZS mag. Božo Zakrajšek, ki se je zahvalil vsem sodelujočim za organizacijo tako zahtevne prireditve, ki je v zadnjih letih prerasla zgolj tekmovalne okvire: »saj je postala tudi prostor druženja, spoznavanja novosti na področju lovstva in lovske opreme ter dobrodelnosti. Posebna zahvala in priznanje pa gre gonilni sili Dnevov lovskega strelstva, predsedniku Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje LZS Matiji Jancu za opravljeno delo in veliko promocijo slovenskega lovskega strelstva.«

Deželico na sončni strani Gorjancev, torej Belo krajino, so zastopali Gregor Mikeič, Anton Weiss, Tadej Burazer, Marko Klemenčič, Anton Zupan, Andrej Švajger, Tone Željko in Igor Weiss.

Najboljše se je odrezal Anton Weiss, ki je v kategoriji "Veterani posamezno golobi" zmagal med 50-imi strelci s 100% rezultatom (50/50 - 100), kot edini v konkurenci in si s tem pristreljal naslov državnega prvaka.

V okviru prireditve je potekal sejem razstavljavcev lovskega orožja, optike in druge opreme. Sodelovalo je tudi Lovsko dobrodelno združenje Diana, ki je organiziralo srečelov in zbiralo sredstva za humanitarne namene. Lovci so v humanitarne namene prispevali 2.115 €.

Vse rezultate najdete na povezavi TUKAJ.

Vir: Lovska zveza Slovenije

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj