Na vsebino

Balkovec: Mogoče smo padli na realna tla

Slovenska nogometna reprezentanca se je ponoči vrnila z Malte, kjer je igrala neprepričljivih 2:2 z nogometno precej manj uglednim tekmecem. V slovenskem taboru tako ni bilo posebnega zadovoljstva, a pravijo, da je bil to dobrodošel padec na realna tla pred torkovo tekmo s Portugalsko in nadaljnjimi pripravami na letošnje evropsko prvenstvo.

“Če ne drugega, smo iz te tekme povlekli to, da smo mogoče padli na realna tla, čeprav je to mogoče še neka ocena iz še ‘vroče glave’,” je po prvi pripravljalni tekmi v letu 2024 povedal bočni branilec Jure Balkovec. Ta je tako kot še nekateri, ki niso bili stalni člani udarne postave, tudi dobil priložnost za igro od začetka.

Poudaril je, da je ta predstava v Ta’Qaliju dobro opozorilo. “Veliko smo naredili z uvrstitvijo na EP, ampak še vedno bo treba zelo veliko delati, da bomo V Nemčiji naredili dobre stvari,” je dodal Balkovec in zanikal, da je bila reprezentanca z mislimi že pri Portugalcih.

“Ne, glava še ni bila pri Portugalski. Resno smo se pripravili. Smo pa tudi fantje, ki v zadnjem času nismo igrali v prvi postavi, dobili priložnost, mogoče smo v tej želji malce pregoreli. Analizirali bomo tekmo, videli, kaj je bilo narobe, in šli na vso moč na Portugalsko,” je povedal.

Zagotovil je, da ob razprodanih Stožicah in eni najboljših reprezentanc na svetu motivacije ne bo manjkalo. “Prepričan sem, da bomo dobro igrali. Ni vsak dan takšne tekme. Vsak igralec se veseli tega, da se dokažeš, da vidiš, kje si v primerjavi z največjimi zvezdami nogometa,” je nadaljeval.

“Tako kot se je Malta borila proti nam in presenetila, bomo zdaj mi v podobni vlogi v torek. Verjamem v našo dobro igro,” je pozitivno zaključil, čeprav je kar nekaj igralcev dobilo udarce v bojih z agresivnimi Maltežani.

V vsakem primeru pa tudi glede na četrtkov obračun Portugalske s Švedsko Slovence, ki so izgubili enkrat na zadnjih osmih tekmah, čaka zahteven test. Izbranci Roberta Martineza so v letu 2023 dobili vseh deset tekem, četrtkovo s Švedsko pa kar s 5:2, čeprav nekateri niso igrali, vključno s prvim zvezdnikom Cristianom Ronaldom, ki pa bo selektorju na voljo v torek.

Vir: STA, foto: NZS

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj