Na vsebino

Bar Gušt je veliki zmagovalec BKL-ja

Včeraj je bil v dvorani OŠ Mirana Jarca v Črnomlju zaključek letošnje sezone belokranjske košarkarske lige. Pred praktično polno dvorano sta se v sijajnem košarkarskem vzdušju pomerili ekipi Bar Gušt in Pr' Bartusu. Spremljali smo izjemno izenačeno tekmo, v kateri sta ekipi izmenično prihajali v vodstvo, zmagovalca pa je odločil šele drugi podaljšek! V atraktivni košarkarski predstavi, ki je trajala več kot dve uri, sta obe ekipi prikazali zavidljivo znanje, na koncu pa so se zmage veselili igralci Bar Gušta, predvsem po zaslugi najkoristnejšega igralca finala Nejca Adlešiča, ki je na svoj račun nabral 26 točk. Končni rezultat je bil 102:93.

Po koncu tekme so okronali tudi najboljše posameznike letošnje izvedbe BKL-ja. MVP lige je postal igralec ekipe Pr' Bartusu Jure Štukelj, najboljša strelca pa sta bila Jurij Lozar in Mihael Ivanuša, ki je bil hkrati tudi najboljši "tricaš" lige.

Končni vrsti red letošnje sezone BKL:

1. Bar Gušt

2. Pr' Bartusu

3. Kmetijstvo Absec

Najkoristnejši igralec finala: Nejc Adlešič

Najkoristnejši igralec lige: Jure Štukelj

Najboljša strelca lige: Mihael Ivanuša in Jurij Lozar

Največ zadetih trojk: Mihael Ivanuša

Najboljši izvajalec prostih metov: Jurij Lozar

Vir: Foto: Marko Matekovič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj