Na vsebino

Belokranjca v prvi postavi vijolic, Kurtićevi pred izpadom

Aljoša Matko (foto: @nkmaribor)
Aljoša Matko (foto: @nkmaribor)

Nogometaši Maribora so v uvodni tekmi 30. kroga državnega prvenstva z 1:0 ugnali Bravo, potem ko je v 71. minuti z bele točke zadel Jan Mlakar. Belokranjca Aljoša Matko in Rudi Požeg Vancaš sta začela v prvi postavi vijoličastih, igrišče pa zapustila v 64. minuti. Oba sta poskrbela tudi za najlepši priložnosti Maribora v prvem polčasu. V 5. minuti je v kazenskem prostoru iz obrata poskusil Aljoša Matko, a meril čez vrata. Pozneje je dlani domačega vratarja ogrel še Rudi Požeg Vancaš. V nadaljevanju se je igra umirila. Vijoličasti so sicer imeli pobudo, a so domači dobro stali na zelenici.

Kurtićevim zmanjkuje časa

Parma z Jasminom Kurtićem se je v 33. krogu italijanskega prvenstva pomerila s Crotonejem in izgubila s 3:4. Kanižaričan je tekmo začel, igral pa je do 46. minute. Kurtiću in njegovim soigralcem iz Parme počasi zmanjkuje časa, da bi se prebili iz nevarnega območja mest, ki pomenijo izpad iz prve lige. Za varnim 17. mestom Parma zaostaja za 11 točk.

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj