Na vsebino

Belokranjska dekleta na evropskem ekipnem klubskem prvenstvu v Beogradu

V Beogradu je med 6. in 8. oktobrom potekalo evropsko klubsko ekipno prvenstvo v lokostrelstvu, na katerem so tekmovali lokostrelci iz enajstih evropskih držav. Na stopničkah je letos dominirala Francija. Skupno so na tekmi nastopile štiri slovenske ekipe: ženska ekipa Lokostrelskega kluba (LK) Paradoks, ženska in moška ekipa LK Ankaran ter moška ekipa LK Kamnik.

Trenerki Lokostrelskega kluba Paradoks Lili Grahek je uspelo sestaviti žensko ekipo ukrivljenega loka. Tako so dekleta izpolnila dolgoletno željo kluba, da nastopijo na evropskem ekipnem klubskem prvenstvu.
Ekipo sestavljajo tekmovalci istega spola, ki streljajo na 70 metrov. Ekipa LK Paradoks je nastopila v postavi Urška Čavič, Žana Pintarič in Nastja Jakofčič. Nastja je v tem letu prestopila v starostno kategorijo U18, ki strelja na 60 metrov. Za ekipno prvenstvo je trenirala in zelo uspešno odstreljala kvalifikacije in nato ekipno streljanje na 70 metrov. Starejšima kolegicama je na trenutke nekoliko zmanjkalo koncentracije, a sta kljub temu streljali dobro.

Dekleta so tekmovala v konkurenci dvanajstih ekip. V kvalifikacijah so zasedla 7. mesto. Nato se glede na izide kvalifikacij ekipe razvrsti v štiri bazene. Po prvih dvobojih so dekleta v svojem osvojila 2. mesto, zato so se v
nadaljnem tekmovanju lahko borila za mesta od 5 do 8. Tiste ekipe, ki so v svojih bazenih osvojile prvo mesto so se v nadaljevanju borile za mesta od 1 do 4.

Končno so dekleta ubranila dobro 7. mesto iz kvalifikacij in hkrati nabrala veliko koristnih izkušenj za nadaljna tekmovanja.

Uvrstitve slovenskih ekip:
- ženske: 5. mesto LK Ankaran, 7. mesto LK Paradoks,
- moški: 5. mesto LK Kamnik, 15. mesto LK Ankaran.

Čestitamo!

Vir: LK Paradoks

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj