Na vsebino

Belokranjski planinci družno na Viševnik

V soboto, 25. septembra, smo se planinci vseh treh belokranjskih društev odpravili na izlet na Viševnik. Zgodaj zjutraj smo se z avtobusom odpeljali na izhodišče na Rudnem polju na Pokljuki. Večina se nas je povzpela na 2050 metrov visok vrh. Veseli smo bili, da je vzpon brez težav zmoglo vseh 12 učencev iz gorniškega krožka OŠ Loka Črnomelj.

Ves dan nas je spremljal sonček, prijetne temperature in širni razgledi po vsej Gorenjski, še posebej veličasten pa je bil pogled na naš najvišji vrh, Triglav. Po malici in počitku smo previdno sestopili na izhodišče, se odžejali v hotelu Pokljuka in se odpeljali proti domu.

Izlet je bil poseben zaradi sodelovanja in pomoči med mladimi in starejšimi pohodniki. Za vztrajnost so bili otroci nagrajeni s sladoledom v Žužemberku. Petdeset zadovoljnih belokranjskih pohodnikov je uživalo v odlični družbi, čudoviti gorski naravi in prekrasnem vremenu, kar nam je dalo veliko pozitivne energije in občutek svobode. Neprecenljivo.

Če želite to doživeti, se nam naslednjič pridružite.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj