Na vsebino

Črnomaljci dobili nasprotnika v rokometnem pokalu

Rokometna zveza Slovenije je danes opravila žreb parov šestnajstine finala pokalnega tekmovanja za moške. Ples kroglic je odločil, da se bodo rokometaši Črnomlja na prvi tekmi, ki je predvidena za 8. november, v gosteh pomerili z ekipo Arcont Radgona, ki igra v 2. državni ligi. Že v prvem dvoboju se bosta pomerila trenutno vodilni ekipi državnega prvenstva Gorenje Velenje in Trimo Trebnje. Poleg tega bosta zanimiva še dva povsem prvoligaška obračuna: v enem paru sta se znašla Slovenj Gradec in Škofljica, v drugem pa Sviš Ivančna Gorica in Urbanscape Loka.

Preostali pari so Sevnica – Jeruzalem Ormož, Ajdovščina – Frankstahl Radovljica, Herz Šmartno – Ljubljana, Butan plin Izola – Celje Pivovarna Laško, Maribor Branik – Pomurje, Mokerc-KIG – Dobova, Riko Ribnica – Krško, Drava Ptuj – Krka, Kočevje – Dol TKI Hrastnik, Nova Gorica – LL Grosist Slovan, Moškanjci-Gorišnica – Velika Nedelja in Alples Železniki – Koper.

Poraz v državnem prvenstvu

Črnomaljci so sicer v 6. krogu 1. B lige v domači dvorani pretekli konec tedna izgubili proti Hertz Šmartno s 24:31 (11:16). V domačih vrstah sta se s po sedmimi zadetki izkazala Klemen Starešinič in Tadej Slemešek, Mihajlo Jovanović jih je dosegel pet. Kljub porazu so v črnomaljskih vrstah ponosni na oba vratarja, Matica Muhiča in Ivana Bagariča, ki sta na parketu pokazala izjemno zagnanost.

So se pa nove zmage veselili kadeti Črnomlja, ki so gostovali pri vrstnikih iz Grosuplja in jih premagali s 23:30.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj