Na vsebino

Črnomaljske planinke na izletu na Šmarno goro

Članice planinskega društva Črnomelj smo se v soboto odpravile na tradicionalni izlet ob dnevu žena. Tokrat smo obiskale Šmarno goro. Pridružile so se nam tudi planinke iz sosednjih planinskih društev Metlike in Semiča. Skupaj se nas je zbralo petintrideset.

Šmarna gora je osamelec na severu Ljubjanskega polja. Ima dva vrhova: nižjo Šmarno goro (669 m) in višjo, Grmado (676 m). Zaradi lege in razgleda je postala priljubljen izletniški cilj Ljubjančanov.

Iz Vikrč od gostilne Kovač, smo se po Mazijevi stezi najprej zložno nato strmo povzpele skozi gozd na greben in po grebenski poti na vrh Grmade. Kljub oblačnemu vremenu je bil lep razgled na Polhogajsko hribovje in v dolino od Ljubljane do Medvod. Iz vrha smo se po snegu spustile do sela in nato povzpele po pešpoti na Šmarno goro. Po krajšem počitku smo se v dolino vrnile po poti skozi Zatrep.

Dobre volje smo izlet zaključile Pr Marički v Medvodah, ker smo ob dobri hrani zaključile naš izlet. Na poti domov nas je na Gabru presenetil predsednik Peter. Vsaki udeleženki je podaril vrtnico.

Vir: PD Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj