Na vsebino

Črnomaljski planinci v Botaničnem vrtu in na Vernerju

Črnomaljski planinci so si ogledali Botanični vrt nad Vodnikovo kočo in osvojili Verner. Odsek za varstvo gorske narave (VGN) smo organizirali ogled planinskega cvetja iz doline Krme čez Bohinjska vrata do Vodnikove koče in nazaj na Rudno polje. Pri vodenju so pomagali vodniki planinskega društva.

Zbrali smo se v sončnem sobotnem jutru 2. julija in se z avtobusom odpeljali do Kovinarske koče v Krmi, kjer smo imeli začetek pohoda. Pot nas je vodila po dolini skozi gozdove, zato nam ni bilo preveč vroče. Do Bohinjski vrat smo morali premagati 1100 višinskih metrov. Na poti nas je pričakal tudi sneg in tik pod vrhom tudi nekaj skal. Pri Vodnikovi koči smo se okrepčali in spočili, nato pa nadaljevali pot čez Studerski preval, Jezerca in planino Konjščico do avtobusa. Zadnjo uro hoje nas je dež umival. Nismo ga naročili, ampak je prišel sam. Skupina sedmih planincev in trije vodniki so osvojili Verner. Izleta se je udeležilo 33 pohodnikov.

V večernih urah smo se zadovoljni in prijetno utrujeni vrnili domov.

Vir: PD Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj