Na vsebino

Čustveni Kurtić: Skupaj zmoremo velike stvari

Foto: Instagram Jasmin Kurtić
Foto: Instagram Jasmin Kurtić

Slovenska nogometna reprezentanca se je uvrstila na evropsko prvenstvo naslednje leto v Nemčiji. Po zmagi nad Kazahstanom z 2:1 v zadnjem krogu kvalifikacij se je sinoči v Stožicah lahko začelo veliko slavje po četrti slovenski uvrstitvi na veliko tekmovanje po EP 2000, SP 2002 in SP 2010.

Po koncu dvoboja s Kazahstanom je bil vidno razpoložen in v isti sapi zelo čustven tudi dolgoletni član Kekove čete Jasmin Kurtić, saj je bil, kot je dejal za 24 ur, za dolgoletni trud in vztrajnost bogato poplačan, uspeh pa označil za vrhunec svoje kariere, ki ga bo ovekovečil tudi z novo tetovažo.

"Z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo se nam je odvalila velika skala od srca. Vsa Slovenija si je zaslužila ta uspeh, kajti ko dihamo kot eno, kot ena velika družina, smo zmožni premagati vsakogar," je po tekmi generacije povedal 34-letni Kanižaričan, ki ni skrival solz sreče po odločilni zmagi nad Kazahstanom.

"Da smo prišli do tega trenutka, smo prehodili zelo trnovo pot. A na koncu je vse skupaj toliko slajše. Samo mi igralci vemo, kaj vse smo morali dati skozi, da se lahko sedaj pred širno Slovenijo veselimo imenitnega uspeha. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsakemu posebej, ki je prispeval pomemben delež končnemu cilju. Zdaj je čas, da se malce poveselimo, a jutri je že nov dan, saj se tu ne mislimo ustaviti," je bil samozavesten priljubljeni "Kurta".

"Ta skupina fantov si je to slavje zaslužila. Med nami vlada resnično pozitivno vzdušje, kar se je preneslo tudi na igrišče. Te kvalifikacije so pokazale, da smo konkurenčni najboljšim. Želja pri žrebu skupin za EP nimam, saj bo na prvenstvu nastopilo 24 najboljših evropskih reprezentanc, pa da vidimo," je še za 24 ur dodal izkušeni vezist.

Vir: 24 ur

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj