Na vsebino

Dan slovenskega športa

Učenci 4. in 5. razredov OŠ Semič smo s pohodom obeležili praznik slovenskega športa.

Na Olimpisjem komiteju Slovenije so ob razglasitvi praznika zapisali: "Nacionalni praznik slavi šport v najširšem smislu, od prvih otroških korakov na športnih igriščih do vrhunskih športnih dosežkov na največjih tekmovanjih, predvsem pa poudarja pomen redne telesne dejavnosti za zdravje in dobro počutje vseh nas."

Tudi učenci OŠ Belokranjskega odreda Semič sledimo temu načelu, zato smo se na nacionalni praznik športa odpravili na pohod.

Pot smo začeli v vasi Črmošnjice in prvi del poti občudovali razgibano in slikovito strugo, ki jo je ustvaril Divji potok. Nadaljevali smo do zapuščene kočevarske vasi Ašelice, kjer so še vidni ostanki nekdanje arhitekture bivališč tamkajšnjih prebivalcev, ki je slonela na naravnih materialih. Povzpeli smo se do najvišje točke poti - tako imenovani križ nad Sredno vasjo. Občudovali smo razgled na črmošnjiško dolino in okoliške hribe. Ob poti smo opazovali živali in njihova bivališča ter rastline.

Vodila sta nas vodnika Planiskega društva Semič, gospod Jože Žugelj in gospod Dušan Kukman. Obema se zahvaljujemo za tako bogato izkušnjo in zagotovo bomo to pot v prihodnje prehodili tudi s svojimi domačimi.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj