Na vsebino

Dobra predstava Matka proti Radomljam

Aljoša Matko je prvič v novi sezoni zaigral v začetni postavi. Foto: @nkmaribor
Aljoša Matko je prvič v novi sezoni zaigral v začetni postavi. Foto: @nkmaribor

Nogometaši Maribora so v 4. krogu Prve lige Telemach zadali prvi poraz Kalcerju iz Radomelj. V Domžalah so v prvem polčasu dosegli dva zadetka in na koncu zmagali z 2:1. Prvič v letošnji sezoni je v začetni enajsterici vijoličastih zaigral Aljoša Matko. Prav nad njim je bil v 16. minuti storjen prekršek za 11-metrovko, ki jo je zanesljivo s strelom po sredini unovčil Blaž Vrhovec. Tudi drugi zadetek so Mariborčani dosegli po podaji mladega belokranjskega napadalca, ki je v 26. minuti podal z leve strani do Roka Sirka, ki je z glavo poslal žogo v mrežo.

V 37. minuti je Matko potegnil po desni strani in prišel v kazenski prostor, kjer se je odločil za strel s 14 metrov, vendar je bil malce premalo natančen z diagonalnim strelom. Vratar Radomelj se je moral po novem poskusu Matka iz kazenskega prostora potruditi tudi v 45. minuti. Matko je igral do 74. minute, Rudi Požeg Vancaš, ki je prav tako začel v prvi postavi, pa je zelenico zapustil 10 minut prej.

Michael Pavlović je za Olimpijo, ki je v gosteh z 2:1 premagala Tabor Sežano, odigral vseh 90 minut.

Že v petek je z odlično predstavo proti Celju navdušil Martin Kramarič, ki je z dvema goloma poskrbel za prvo zmago Brava z 2:1.

Vir: STA, MMC

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj