Na vsebino

Kramarič proti Celju zrežiral preobrat za prvo zmago Brava

Na uvodni tekmi 4. kroga Prve lige sta se v Ljubljani v petek popoldne pomerila Bravo in Celje. Gostje so ob igralcu več povedli, a po izključitvi še pri Celjanih je domači napadalec Martin Kramarič z dvema goloma poskrbel za prvo zmago Brava z 2:1.

Na potek tekme je usodno vplivala 15. minuta, ko je domači napadalni vezist Gregor Bajde s hrbta preostro podrl gostujočega napadalca Mića Kuzmanovića. Sodnik David Šmajc se je po ogledu VAR-a odločil za rdeči karton in izključitev Bajdeta.

Številčno premoč so gostje kronali po dobre pol ure igre, ko so s hitro akcijo izigrali obrambo rumenih. Do prvega zaključnega strela je prišel Ivan Božić, a je Igor Vekić branil, odbitek pa je v vodstvo spremenil Tamar Svetlin. Prvi gol v celjskem dresu za 20-letnika, ki je poleti okrepil grofe iz vrst Domžal.

Razmerje moči na igrišču se je izenačilo po slabi uri, ko je David Zec pri Celju prejel drugi rumeni karton. Ob igri v polju 9 na 9 so Ljubljančani v 70. minuti izenačili, ko je Martin Kramarič atraktivno zadel pod prečko vrat gostujočega čuvaja mreže Florijana Raduhe.

A sodniki in VAR-soba so več minut pretresali ali je bil podajalec Amar Memić predtem v prepovedanem položaju. Po dolgotrajnem ogledu videoposnetkov so se odločili, da je bil rezervist, ki je v igro vstopil zgolj minuto predtem, za las na pravi strani in ne v ofsajdu.

Bravo je prevzel pobudo in v 75. minuti je Raduha s parado preprečil drugi zadetek Kramariča, ki je močno sprožil z 18 metrov.

Ob izteku rednega dela si je Bravo priigral še najstrožjo kazen. Mladi branilec Celja Maj Mittendorfer si je privoščil nespameten prekršek, nad rezervistom Memićem, kar je odločilo srečanje. Z bele točke je bil natančen Kramarič, ki je poskrbel za prvo zmago Brava v novi sezoni, medtem ko je Celje doživelo že tretji poraz.

Bravo je odprl novo sezono s kar tremi remiji, pri čemer je skupaj v 270 minutah dosegel vsega en gol, a tudi seveda tudi samo enega prejel. Celje je medtem doživelo dva domača poraza in enkrat zmagalo v gosteh.

4. KROG

BRAVO – CELJE 2:1 (0:1)
Kramarič 70., 91./11-m; Svetlin 32.
RK: Bajde 15.; Zec 59.

Bravo: Vekić, Drkušić, Brekalo, Križan, Španring, G. Trdin (82./Ogrinec), Kirm (68./Žinko), Trontelj, Maružin (69./Memić), Kramarič, Bajde.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj