Na vsebino

Državno in mednarodno prvenstvo v badmintonu

V četrtek je OŠ Milke Šobar - Nataše že deveto leto zapored organizirala državno prvenstvo v badmintonu za učence osnovnih šol s posebnimi potrebami. Tekmovanje se je odvijalo v športni dvorani Srednje šole Črnomelj, udeležilo pa se ga je 24 tekmovalcev iz osmih slovenskih osnovnih šol. Svečana otvoritev tekmovanja se je pričela s slovensko himno, ki jo je zapela Viviana Kukar. Sledil je nastop šolskega pevskega zbora in izjemne ter večkrat nagrajene hip-hop skupine Destiny’s Child. Na koncu je prisotne nagovoril še ravnatelj Osnovne šole Milke Šobar – Nataše Matjaž Barič, ki je tekmovanje tudi uradno odprl.

Rezultati:

1. Aleks Zornada (CUEV Strunjan)

2. Edonis Kabashi (Center Janeza Levca, OŠ Levstikov trg)

3. Denis Belič (CUEV Strunjan)

Za našo šolo sta tekmovala Nejc Moravec in Gordan Rozman, ki sta se uvrstila med 9. in 12. mestom.

Medalje, pokale in praktične nagrade je najboljšim podelila novinarka in prva Slovenka, ki je osvojila Severni tečaj, Nataša Briški.

Vzporedno z državnim tekmovanjem je četrto leto zapored potekalo tudi 3. mednarodno tekmovanje, na katerega povabimo prijateljske šole iz tujine. Tokrat so se tekmovanja udeležile šole iz Tuzle (BiH), Kraljeva (Srbija), Beograda (Srbija) in Karlovca (Hrvaška). Za našo šolo so tekmovali Dominik Moravec, Denis Maršič, Sebastjan Urbič, Maja Hudorovac in Mateja Hudorovac.

Rezultati:

Dečki:

1. Smajl Butković (JU Zavod Tuzla 1)
2. Denis Maršič (OŠ Milke Šobar – Nataše)
3. Strahinja Milovanović (OŠ Dragan Kovačević Beograd)

Deklice:

1. Ana Maslić (JU Zavod Tuzla 1)
2. Nihada Buljubašić (JU Zavod Tuzla 2)
3. Maja Hudorovac (OŠ Milke Šobar – Nataše)
3. Daria Opšić (OŠ Dragan Kovačević Beograd)

Medalje, pokale in praktične nagrade je najboljšim podelil predstavnik glavnega sponzorja, Andrej Kavšek.

Po tekmovanju je sledilo druženje v prostorih Kegljaškega kluba Bela krajina, kjer so se učenci pomerili v kegljanju. Pridružila se jim je tudi mladinska svetovna prvakinja Tina Mržljak.

Ob vsem tem gre posebna zahvala sponzorjem in donatorjem, ki so nam omogočili izpeljavo tekmovanja:
Sappe d.o.o, Jadran Čičigoj s.p., Zavarovalnica Sava d.d., Ikebana Brinc, nepremičnine in investicije d.o.o. KZ Metlika z.o.o., O.R. Inženiring d.o.o., Zavarovalno zastopništvo Marko Težak s.p., Vzajemna zdravstvena zavarovalnica d.v.z., Montaža in ostale storitve Peter Videtič s.p., Lekarna Vrščaj, Elektroinštalacije Sašo Saša Čubrilović s.p., Gozdarstvo Švegelj s.p., NIX d.o.o., Transport Bela Igor Primc s.p., Zaključna dela v gradbeništvu Mehmed Tusunović s.p., Kegljaškemu klubu Bela krajina in ostalim, ki so pomagali pri izpeljavi tekmovanja.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj