Na vsebino

Elvir Džemič - Elo, prejemnik priznanja Občine Semič

Ob občinskem prazniku Občine Semič, 28. oktobra 2020 je športnemu vodji in trenerju ŠD NK Kolpa, Elviriju Džemiću – Elotu podeljeno občinsko priznanje »za dolgoletno delo z mladimi z dosežki trajnejšega pomena na športnem področju".

Športni delavec Elvir Džemić, član Športnega društva Nogometni klub Kolpa, je več let aktiven, športni strokovni delavec v belokranjski regiji in v Semiču ter je z nogometom neprekinjeno povezan že več kot desetletje. S svojo nadpovprečno aktivnostjo je ključna športna strokovna oseba za popularizacijo nogometa na področju Bele krajine in Semiča. V ŠD NK Kolpa je kot mladi trener začel delati v tekmovalni sezoni 2005/2006. Dodeljena mu je bila strokovna naloga za delo z najmlajšimi, ki jo je opravil z odliko. Že v sezoni 2011/2012 se je aktivno vključil v trenersko delo v zelo pomembnem »grassroots« programu zimska otroška nogometna šola na osnovnih šolah in začel z delom tudi na OŠ Semič ter kasneje postal tudi vodja programa. Z nenehno željo po izobraževanju je Elvir v sezoni 2016 uspešno zaključil višjo stopnjo nogometne izobrazbe in prejel licenco trener UEFA B – strokovni delavec v športu 2, s čimer je pridobil prepotrebno nadgradnjo nogometnega znanja, ki ga je s pridom takoj uporabil v praksi na nogometnem igrišču. V sezoni 2018/2019 pa je Elvir Džemić v ŠD NK Kolpa prevzel najvišjo klubsko športno funkcijo, saj je postal športni vodja, s tem pa skrb in odgovornost nad vsemi klubskimi športnimi programi. V uresničitev programa za ustvarjanje prepoznavne belokranjske zimske šole nogometa ŠD NK Kolpa je vložil desetletje in več trdega in sistematičnega dela ter nesebičnega žrtvovanja. Gre za aktivnega in marljivega športnega delavca v belokranjski regiji. Vse naložene naloge in aktivnosti pa Elvirja Džemića niso ovirale v nenehni želji po izobraževanju, saj v letošnjem letu opravlja šolanje izobraževalnega programa za pridobitev nogometne licence trener UEFA A.

Športni delavci so v belokranjskem prostoru potrebna »stalnica«, morda jih bo več in bodo boljši, če bodo društva in lokalne skupnosti imele posluh za njih in njihovo nesebično, a prepotrebno delo. Gre za športnega delavca z veliko notranjo motivacijo, ki svoj prosti čas skoraj v celoti posveča razvoju nogometa. Priznanje in zahvala je najmanj, kar lahko Elvirju Džemiću, v klubu in lokalni skupnosti izrečemo.

Športni delavec Elvir Džemić si je zaslužil občinsko priznanje za svojo športno aktivnost, saj je po tako vztrajnem in požrtvovalnem večletnem uspešnem opravljanju javnega poslanstva s svojim nadpovprečnim in več kot pričakovanim delom zaslužen za vzgojo in uspehe več generacij, belokranjskih in semiških nogometašev.

Zaradi vladne prepovedi javnih zbiranj, kateri je botrovala razglašena epidemija nalezljive bolezni COVID-19, je današnja osrednja občinska slavnostna prireditev odpovedana. Županjin nagovor s predstavitvijo prejemnikov občinskih priznanj za leto 2020 si lahko 28. oktobra 2020 od 8.00 ure naprej ogledate na youtube kanalu Občine Semič ter kadarkoli na spletni strani občine preko povezave TUKAJ.

Čestitke trenerju Elotu, dobitniku občinskega priznanja ter čestitke Občini Semič ob občinskem prazniku!

Vir: ŠD NK Kolpa

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj