Na vsebino

Eva Starešinič kadetska državna prvakinja

Eva Starešinič (v sredini) se je veselila naslova kadetske državne prvakinje.
Eva Starešinič (v sredini) se je veselila naslova kadetske državne prvakinje.

Pretekli konec tedna je bilo odigrano finale državnega prvenstva v kegljanju za kategoriji U-18 in U-23. V konkurenci do 18 let se je v posamični konkurenci naslova državne prvakinje veselila članica Kegljaškega kluba Bela krajina Eva Starešinič, ki je k temu dodala še 3. mesto v kombinaciji.

V soboto so kadetinje (U18) nastopale v Cerknici, kadeti pa v Brežicah. V obeh kategorijah je imel tudi belokranjski kegljaški klub svoje predstavnike, ki so se v prvem in drugem krogu tekmovanja izkazali ter prebili med finaliste.

Julija Žafran Planinc je tako v finalu osvojila 13. mesto posamično in 15. v kombinaciji. Luka Žafran je bil posamično sedmi, v kombinaciji je zasedel 11. mesto, odlična Eva Starešinič pa je tokrat s 587 podrtih kegljev premagala vso konkurenco kadetinj ter se poleg tega veselila še brona v kombinaciji.

V nedeljo pa se je finala državnega prvenstva do 23 let v Cerknici udeležila tudi Ana Ljubenko, ki je zasedla 14. mesto tako v posamični konkurenci kot v kombinaciji.

Vir: Kegljaški klub Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj